Mhp, Tabanı İle Seçime Hazır mı?

İstanbul seçimi yaklaşırken, çalışmalara bayram arası verildi. Kalındığı yerden çalışmalar sürdürülmektedir. Sayın Bahçeli’nin startıyla ekibi, İstanbul çalışması için sahadalar. Tabii AK Parti cenahı da öyle.
Geçen bir esnaf ziyaretindeydim. Oraya bir müşteri geldi, tanıştık. Geçmişte ortak tanıdıklarım olan birisiymiş. Eski ülkücülerdenmiş, hatta İl Başkanlığı da yapmış. Ona açıktan sordum:” Oyunuzu kime verdiniz? “. O da bir sakınca görmeden söyledi:” Merkezde BBP’ne, ilçede AKP ‘ye verdim. “ Tabii, burada MHP aday çıkarmamıştı. Ben yeniden ona sordum: “Peki böyle oy kullanmanız için birileri size tüyo mu verdi? “. “Hayır, çünkü geçmişte iki parti zıt idi. Birbirlerine rakip idiler. Birbirlerini kötülüyorlardı. Şimdi ne oldu ki birlikteler. Güvenimiz kayboldu”. Ona “ Geçmişte Sayın Bahçeli’yi devireceklerdi. Reis ona yardımcı oldu, o oyunlardan kurtuldu. Ortak düşmana karşı bir tutum sergilendi. Bunun neticesinde iki partinin birlikte kararlar vermesi NORMAL bir süreçtir. Bu yüzden sizlerin partinize sahip çıkmanız gerekmiyor mu? “ dedim. Ama cevabını alamadım.
Görülen o ki, MHP kendisini tabana anlatmakta zorluk çekiyor. İstanbul için MHP'nin getirisi göreceli olacağa benziyor. Çünkü MHP li arkadaşlarımızdan biliyoruz, bir kısmı İP’ni destekledi. Bu sefer Büyükşehir Başkanlığı seçiminde ilçe belediye seçimi yok . Tabiri caizse artık kıvırmak yok, alan daraldı, bu nedenle MHP tabanı net bir şekilde kendilerini göstereceklerdir.
Sayın Bahçeli’nin dediği gibi, MHP nin oy oranı % 18 ‘e yükselmiştir. Bu seçimlerde % 18’lik dilimin ne kadarı Cumhur İttifakı destekleyecek? Tavan ile taban uyuşacak mı?
Belki bu seçim AK Parti ile MHP nin yeniden bir plan içerisinde olmasına zemin sağlayacaktır. Zira bu birleşime Türkiye’nin ihtiyacı vardır. Önceki küskünlükler, düşmanlıklar bir tarafa bırakılıp milli, bağımsız Türkiye’nin geleceğine hep birlikte sahip çıkmalıyız.
MHP tabanındaki küskünler gerçek Türkiye şartlarını iyi görmeli ve FETÖ örgütünün tasallutundan kurtulmalı diyorum. Saygılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer IŞIK Arşivi