YÜREKLER TOPLU VURURSA

Yılın son gününden iki önce gün CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı seçimi vardı.

Bundan birkaç gün önce de Aksu TV’de Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, CHP İl Başkanı Esat Şengül ve MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan’ın konuk olduğu programda konuşulanları ve samimiyeti görünce mutlu olmuştum.

Demiştim ki; “Kahramanmaraşlılar olarak ülkenin ve kentimizin toplu menfaati olduğunda birlik olursak her engeli aşarız” Yeter ki birlik ve beraberliğimiz olsun.

29 Aralık Cuma günü CHP İl Kongresinin fotoğraflarına bakarken kongreye Ak Parti ve MHP İl Başkanlarının iştirak ettiğini gördüm. Ülkemizin ayrıştırılmaya değil birleştirilmeye ihtiyacı var.

Siyaset ve beşeri münasebetler ayrı ayrı değerlendirilmelidir diye düşünenlerdenim.

Bu düşüncemden dolayı etrafımda basmakalıp hayatları olan okuma özürlü insanlardan çok eleştiri aldığımı söyleyebilirim.

Bu konuda hiç sevmediğim iki sözü yazmak istiyorum.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın

Her koyun kendi bacağından asılır

chp-kongresinde-ak-parti-ve-mhp-hazir-bulundu.jpg

Bu iki söz Türk töresi ve İslam ahlakına uymayan anlayışlardır. Dinimizde ve töremizde yardımcı olmak, merhamet göstermek, affetmek gibi başka milletlerde nadir görülen davranış biçimlerimizdir. Zira komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyen bir dinin ferdi olmaktan ve Allah rızası için yardım etmek, sahip çıkmak, merhamet göstermek insan için en büyük erdemlerden biridir.

Bu millet necip bir millettir. Bu millet el kaldırana, el açana, kendine sığınana her zaman kucak açmıştır, sahip çıkmıştır.

Coğrafyamızda ciddi savaşlar yaşanmaktadır. Her dara düşen yardım isteyen insanların dinine, rengine bakmadan yardım ediyoruz.

Meseleye sosyal, insanı ve beşeri ilişkiler açısından baktığım bu fotoğraf karelerindeki güzel tablo şehrimizin birlik ve beraberliği için perçinleşirse daha güzel günlerimizin olacağının işareti olamaz mı?

Belli dönemlerde Siyasi Partilerin Genel Başkanları konuşma üsluplarını sertleştirebilirler. Ancak yerelde siyaset yapan insanların aynı perdeden konuşması doğru değildir. Çünkü aynı perde sokağa inerse o zaman kardeş kavgaları baş gösterir.

İşin hülasasına gelecek olursak Genel Başkanlarında üsluplarına dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum.

Bu millet 12 Eylül öncesinde birbirinin boğazına sarılıyordu. Kardeş kardeşi vurmaya başlamıştı.

Biz bu günleri yaşadık. Çocuklarımızın, torunlarımızın bunları yaşamasını istemeyiz, arzu etmeyiz.

Bunun için Kahramanmaraş’ta üç siyasi parti İl Başkanlarının nazik davranışları kentimiz için güzel bir örnektir.

Bunun bu şehirde hayatımızın her anına yansıtmak için elimizden gelen çabayı göstermemiz gerekiyor.

Bu duygular içinde 2018 yılının coğrafyamızda savaşların bittiği ve tekrar gönül köprülerinin kurulmaya başladığı bir yıl olmasını temenni ediyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mehmet TAŞ Arşivi