TEKİR “PÜREN GÖLETİ” VE İÇ TURİZM

Kahramanmaraş- Göksun arasında, Tekir Mahallemizi geçtikten sonra yıllarca ulaşımın yükünü çeken “eski tünel” sizi karşılar.

Tünel’den çıktıktan sonra havanın serinlediğini hemen hissedersiniz. Adeta başka bir coğrafyaya girmişçesine sizi serin ve çam kokuları içinde bir hava bekler. Eğer “başınız ağrıyorsa” aracınızdan çıkıp üç beş dakika dışarıda hava aldığınızda başınızın ağrısının geçtiğini bilirsiniz.

Yıllar önceydi.

Orada Püren denilen yere “Gölet” yapılmak istendi. Zira aşağıda ki “Kurucuova Mahallesindeki” araziler sulanacaktı. Gel zaman, git zaman, sonunda yapıldı bitti.

Yeni yol hizmete girdikten sonra oradan bende geçmeyi bıraktım. Fakat değerli kardeşim Mehmet Gören oradan geçerken gördüğünüz fotoğrafı çekerek sosyal medya hesabından paylaşmış. Fotoğraf bize her şeyi anlatıyor.

Trabzon Uzungölü gezmiş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum.

“Püren göleti ve çevresi için bir çalışma yapılırsa” Uzungölü geride bırakır. O kadar olmasa bile “günü birlik insanlar gelir gider.”

BELEDİYELER PROJE YAPAMAZ MI?

Bu doğa harikası yerde, öncelikle insanların gelip konaklayabilecekleri tesisler yapılabilinir. Günü birlik insanların gelip eğelenebileceği, yemek yiyebileceği, yürüyüş yapabileceği alanlar yapılabilinir.

Kahramanmaraş’tan 1 saatte, Gaziantep’ten 2 saatte insanlar gelip burada bir gün geçirebilirler. Suyun olduğu yerde hayat vardır.

Sondaj vurulması halinde temiz sununda bulunacağı bu güzel yerimiz, keşfedilmeyi bekliyor…

Bu konuda bir ilgi bekliyoruz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi