Siyasetin S'si !..

Bilirsiniz her seçim dönemi belediye seçimleri yapılır biter, makama oturan belediye başkanı bir hafta sonra : Basın toplantısı yaparak " Enkaz devir aldım !" der.. gazetecilik mesleğinde 44 yılı geride bıraktım, aynı partiden seçimi kazanan belediye başkanı da aynı lafı söyledi ! " Enkaz devir aldım ! "
Uzun süre : Enkaz muhabbeti ile gider , gider ! kendini savunmak için ilk sözü :"  vallahi ben siyasetin S'sinin bilmem ki ondan buraya düştüm enkaz devir aldım! " diye sürekli konuşur..
Mart 2024 Seçimlerine doğru gittiğimiz şu günlerde : Kahramanmaraş, Malatya, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri gerçekten enkaz ve yeni belediye başkanları , bu defa hakiki enkaz devirin alacaklar.. bunu bilerek seçime girmeleri gerekiyor..
Ak Parti de aday adayları başvuruları başladı.. MHP de Pazartesi başlıyor , şöyle bakıyorum, kariyeri olan, kültürlü vizyon sahibi kişiler belediye başkanlığı için aday adayı olmuyor.. çünkü enkazı görüyor , ne yapa bilirim düşünmekte, cahil cesur olur sözü gereği bazıları balıklama üzerine atlıyor..
Sebebi : orta da bir enkaz var..
Yıkılan şehirler, ilçeler köyler yada kırsal mahalleler tam bir enkaz ! bu sefer hakiki enkaz var !..
Hangi partiden olursa olsun belediye başkanlığına aday olan tüm aday adaylarına sesleniyorum: Sizin talip olduğunuz görev , devir alacağınız şehir bir enkaz şehri hesabınızı buna göre yapın yarın seçilince bir enkaz devir aldık demeyin..
Siz enkaza talipsiniz.. güllük gülistanlık belediye yok.. bölgemiz enkaz bölgesi.. bunu bilerek gelin.. sakın enkaz devir aldım demeyin !..
Çoğunluk Ak Partide olduğu için Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a CHP genel başkanı Özgür Özel'e MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye sesleniyorum.. tüm siyasi partilerin genel başkanlarına sesleniyorum.. Deprem bölgesine ufuk ve vizyonu olan adayları koyun, hepsinden önemlisi , bir enkaza talip olanları koyun..!
2019 seçimlerinde :
Ak Parti 776 Belediye Başkanlığı
MHP 245 Belediye Başkanlığı
CHP 273 Belediye Başkanlığı
Saadet Partisi 26
İyi Parti 20
Diğer siyasi partiler 2-3 veya bir bağımsız kazandığını görüyoruz..
2019 Mahalli seçimleri sonuçlarına göre :
Ak Parti yüzde 44, CHP Yüzde 30 MHP ve İYİ Parti yüzde 7 oy aldığını görmekteyiz..
Beş yılın sonunda : sonuç çok değişirim sanmıyorum.. elbette bazı belediyeler adayın durumuna göre el değiştirecektir ama sonuç ne olursa olsun, Deprem Bölgesindeki adaylar şunu bilmeli ki : Bir enkaz talip olduklarını bugünden kabul etmemelerini ve projelerini ona göre yapmalıdır.
Sevgili okurlarım: Siyasi partilerimiz seçim sonuçlarına bakarak kazanacakları yerde tek adayla, girecekleri  yerlerde bir birine destek vermek şekli ile seçime gireceklerini görüyoruz..
Bana göre aday çok önemli ; Partinin bir önemi yok, önemli olan aday ve ufuk vizyonu olan adaylarla seçime giren kazanır..
Belediye Meclis üyelerinde çok önemi, belediye başkanın yükünü alacak proje üretecek meclis üyeleri olması gerekiyor..
Siyasetin S'si burada çok önemli mesele onu göre bilmektedir.. Siyaseti bilen çalışan başkan ve meclis üyeleri enkaz bölgesi için çok önemlidir.
İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi