Sevgi, saygı ve dostluk üzerine

Malum yaz aylarının başlamasıyla birlikte hepimizde bir tembellik oluşur, tatil havasına gireriz.

Doğal olarak bu anlayış benim gibi yaşı 50’yi geçenlerde biraz daha fazla sanırım kendini hissettirir.

Yıllardır Temmuz ve Ağustos aylarını kendime ayırırım, iş yapmak yerine tembellik ve yer yerde geçmiş bir yılın kendimce muhasebesini yaparım. Kırdığım, üzdüğüm, unuttuğum, ihmal ettiğim dostlarım var ise onları ziyaret eder, onların gönüllerini almaya gayret ederim.

Sözün özü; bu iki ay biraz yaşamı yavaşlatmak üzerine kurgularım. Daha önceki yıllarda uzun süreli tatil programları yapardım. Şimdi o süreç kalmadı. Ailemde buna alıştı. Pandemi süreci de hepimizde farklı alışkanlıklar da geliştirdi.

112.jpeg

KONYADAKİ HEMŞERİLERİM BENİ UNUTMADILAR

Kısa süreli bir iş seyahati yaptığım Konya’da Kahramanmaraşlı dostlarım bana bir proğram hazırladılar.

Ansızın gelişen bu proğramda Dernek Başkanımız Uğur Erzurum, değerli dostum Cemal Palabıyık, Sadi Güneş, Konya Vali Yardımcısı dostumuz Saim Parlak ve aşağıda isimlerini yazacağım dostlarımla birkaç saat bir arada olduk.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde bulunan Kahramanmaraş Derneklerinin tanıtımı ve işbirliği yönünde yaptığım yayınlar nedeniyle Uğur Erzurum kardeşim bize bir ödül takdimi yaptı. Önemli olan ortaya koymaya çalıştığınız bir projenin karşılık bulmasıdır.

1000.jpeg

Bizimle birlikte olan; Soldan Sağa: Hasan CEYLAN (Dondurma-Baklavacı), Cemal PALABIYIK (Atıksan Yönetim Kurulu Başkanı), Uğur ERZURUM (Dernek Başkanı), Saim PARLAK (Konya Vali Yardımcısı), Mehmet TAŞ, Sadi GÜNEŞ (Adaksa Yönetim Kurulu Başkanı), Şüheda Oktay ARSLAN (Konya Cumhuriyet Savcısı), Hacı DEMİRCİ (Akören Kaymakamı), Ömer CÜCÜK (IKONYA Grup Yöneticisi), Mehmet EVRİM (ÇARE Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yöneticisi), Mustafa ALYAZ dostlarıma çok teşekkür ediyorum.

Konya’da güzel bir birliktelik ve dayanışma ortaya çıkmış. Her geçen gün büyüyen, gelişen Konya Kahramanmaraş Derneğine ve katkı yapan hemşerilerime teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

mehmet-parlakyigit-ve-gazeteciler.jpeg

BİR BEYEFENDİ MEHMET PARLAKYİĞİT

Kahramanmaraş’ta iz bırakan siyasi isimlerden birisi de İnşaat Yüksek Mühendisi, eski Milletvekilimiz Mehmet Parlakyiğit’tir.

O hepimizin Mehmet Ağabeyidir.

Kahramanmaraş’ta insanlar hangi düşüncede olursa olsun, hangi partili olursa olsun, Mehmet abi ile ilgili mutlaka güzel sözler sarf ederler.

Mehmet abi benim aile büyüğüm sayılır. Rahmetli babam ile dosttular. Siyaset yaptığı o yıllarda birkaç defa evimize geldi, soframıza oturdu.

Birkaç gün önce Mehmet Fiskeci üstat beni aradı yarın öğleye kimseye söz verme birlikte olacağız dedi. Hayırdır dediğimde sürpriz dedi.

Orada Sayın Parlikyiğit’i görünce mutlu oldum.

Birkaç gazeteci meslektaşımız ile bir araya gelen Mehmet abi, hem bizlerle sohbet etti, hem de bizlere öğütler verdi. Bizim birçok konuda görüş ve önerilerimizi dinledi.

Mehmet abi bu şehrin yetiştirdiği nadir entelektüel insanlardan biridir. Yüreğinde herkese dağıtacak kadar sevgi biriktiren Mehmet abimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

İyi ki sizin gibi değerlerimiz var Mehmet abi… Var ol, sağlıklı ol…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi