Ali AVGIN
Şehir Fotoğrafları
Bahtiyar yokuşu dibindeki bahtsız binanın görüntüleri tıpkı şehrimizin hal i pürmelali gibi kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Üzüm asması, çeşmesi, dökülmüş kırık camları ile bahtiyar yokuşu dibinde bahtsız bir bina. Kim bilir hangi delikanlılar, hangi damatlar alttaki bahtiyar berber dükkanı aynası karşısında süslendiler. Son görüntülerine gururla baktılar. Kolonya kokuları sürünerek evlerine gittiler.
Bir zamanlar bu aşiyanlar candan muazzezdi.
İçinde böyle baykuş seslerinden çın çın ötmezdi
Rahmetli Mehmet Akif Ersoy bu şiiri sanki burası için yazmış.
Tezgahına dizdiği, iğne iplik, oyuncak gözlük ve cücük lastiği gibi ürünleri satarak rızkını çıkarmaya çalışıyor ihtiyar amcamız.Yüzündeki gülücüklere bakılırsa holding sahiplerinden, Kasası ve ensesi kalın iş adamlarından daha fazla işinden haz aldığını görünüyor.
Lüks ofislerinde helal - haram kırmızı çizgilerinden kaygısız bir kısım kanatsız iş adamlarımız, çek senet, tahsilat curcunası arasında mutluluk mertebesine bir türlü erişemeden ömürlerini bitirip gidiyorlar.
Beklide tek sermayesi tezgahına dizdiği bu ürünler olan ihtiyar amcamız bu kadar az sermaye ile bu kadar mutluluğu nasıl yakaladığını bizde merak ediyoruz. “ Helal olsun” diyoruz.
Şeyh Adil mezarlığının giriş kapılarında son günlerde bir uyarı levhası dikkatimizi çekiyor. Tabelada belediyemiz mezar yapım ölçülerini belirlemiş; en 80, boy 200 santim olacak demiş. Altına da “ Bu ölçüler kesinlikle aşılmayacaktır ” diye ilgililere cebri bir uyarıda bulunulmuş.
Belki de mezarlıkta yer tasarrufu açısından olması gereken bir uyarıdır, ayrıca hırslı dünyayı versen gözü doymaz kimseler içinde 80-200 cm le sınırlı bir yerin varlığı da hatırlatılan böyle bir uyarının gerekliliğine inanıyoruz.
Fakat muziplik bu ya. Sayın belediye başkanımız bu ölçüleri belirlerken bilinçli olarak mı tespit etti? uzun boylulara kota koydu? Bilemeyiz tabi.
Ancak bildiğimiz kadar geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı yapmış uzun boylu, sakallı bea efendilerimiz vardı. Allah uzun ömürler versin. Bu hesaba göre O ağabeyimiz Hak vukuu bulduğunda Şeyh Adil mezarlığında yatacak yeri olmayacak.
Bu nedenle bu ölçülerin acilen tashihi gerekir diyoruz.
Selam ve sevgilerle.
“12 Şubat’ta Maraş” Dergisi Tanıtımı
20 Şubat 2024 Salı 15:17Vuslatın 750. Yıldönümünde HZ. Mevlana MESDER’de anıldı
09 Ocak 2024 Salı 11:01Yasin Mortaş İle Günlerden Şiir
09 Ocak 2024 Salı 10:59Şair Yazar Ali İhsan Kekeç Mesder’in Düzenlediği Programla Tekir’de Anıldı
09 Ocak 2024 Salı 10:56Vefatının 5. Yılında Bahaettin Karakoç MESDER’de anıldı
09 Ocak 2024 Salı 10:55Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneğinden “Kültürümüzün yaşayan emektarları Dr. Mustafa Kök’e saygı programı”
09 Ocak 2024 Salı 10:55MESDER’de “Yaşayan Değerlerle Söyleşi” Konuğu Ahmet Yüzeroğlu Oldu
09 Ocak 2024 Salı 10:50Yerel Değerlerimiz Titizlikle Korunmalı
09 Ocak 2024 Salı 10:49MESDER Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneğinde “Alkış Dergisi Oğuz Paköz özel sayısı ve anma programı”
09 Ocak 2024 Salı 10:48Yaşayan Değerlerimizden Abdulhakim Eren’e Saygı Programı
09 Ocak 2024 Salı 10:38

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.