Sağlam / Çürük

Ne diyelim , söze nasıl başlayalım bilemiyorum.. Sağlam binalar yıkılıyor, çürük olanlar ise demir direklerle ayakta tutulmaya çalışılıyor çok fazla söze gerek yok..

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı beye sordum: öncelik sorunlarımız nedir ? diye.. önceliği olmayan var mı ? diye sordu..

Tekstil denildiğinde : Türkiye yüzde 75 Tekstil ihracatına damgasını vuran Kahramanmaraş Türkiye yüzde 33 iplik üretimini yapan Kahramanmaraş'ın ayağa kalkması.. Yurt dışından gelen tekstil ürünleri,  iplik, vs. ürünlerine vergi konarak Türkiye deki Sanayicinin korunması gerekir.. Çünkü Tekstil sanayi yeni kuruluyor, bugün yıkılan fabrikalar sıfırdan kuruluyor..

Vergisiz ucuz tekstil ürünü girerse : bu şartlarda : Tekstil sektörü ayağa kalkamaz, bu şartlarda yıkılan tüm fabrikalar ayağa kalamaz diyor ve sanayicinin sesini duyurmuyor..

Başkan Mustafa Narlı sesini Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyar da yurt dışından gelen tekstil ürünlerine yüksek vergi koyar diye herkes bekliyor..

Her sektörün sorunu var : Kuyumculuk, ayakkabıcılık, Çelik mutfak eşyası, inşaat sektörü, imar konusu, aklınıza ne gelirse her konuda sorunlar dağ gibi.. ama işin ucundan tutanda yok..

Şehrin bugün görülen birinci sorunu, tapu ve kadastro sorunu , tüm kodlarda kayma var yeniden acilen düzeltilmesi gerekiyor.. haritacıların çalışması gerekiyor..

Belediyelere imar ve yapı izni verilse bile : Arsalar yerinde değil tamamı deprem sebebi ile kaymış halde önce bunun düzeltilmesi gerekiyor..

Namaz kıldığınız camii konumuna bir bakın bakalım doğru yerde mi ? kıblesi kaymış mı ? , Deprem bölgesinde bugün bir çok caminin yönü değişti.. kıblesi kaymış halde..

Bizim sorunumuz : Sadece İçişleri Bakanlığı , yada Sanayi Bakanlığı, yada kültür turizm bakanlığı değil, tüm bakanlıklarla sorunlarımız var , her yerde yapılması gereken işler var bu sebeple bir haftadır yazıyoruz, Kahramanmaraş Adıyaman, Hatay, Malatya'ya birer bakan yardımcısı ki tam yetkili bakan yardımcısı bu şehirlerde oturursa ancak sorun çözülür..

Mesele bir yiğidin çıkıp bunu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anlatmasına bağlı..

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, konuya vakıf olmalı ki buralara birer bakan yardımcısı atamalıdır..

Mesele bunu Cumhurbaşkanına söylemekten geçiyor..

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi