Neresinden Tutsak Elimizde Kalıyor!

Kahramanmaraş'ta yetkili yok , kimin ne söyleyeceğini bilemiyoruz. Neyi tutsak elinizde kalıyor. Bir hengâme körü körüne gidiyor.

Derdimizi kime anlatacağız onu da bilemiyoruz, bizi dinleyende yok. Kahramanmaraş 6 Şubat 2023 depremlerinde yerle bir olan şehit ve gazi şehir Kahramanmaraş'ta tüm kurum ve kuruluşlar yerle bir oldu. hangi kuruma varsan , neresinden tutsan elinde kalıyor. Bir otorite boşluğu var öylesine gidiyor.

Derdini anlatacağın muhatap olmayınca : her gün işler geriye gidiyor.

Dünya da bir ekonomik kriz var, Deprem bölgesinde bir değil bin ekonomik kriz var.. sorumlu kim onu da bilemiyoruz..

Türkiye ekonomisinin düze çıkması için 100 liralık ürün ihracatı yapıyorsak 90 liralık ithalat yapmamız gerekiyor ki ekonomi düze çıksın. Bu sebeple Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye de bulunan , muadili olan her türlü ürünü o kadar vergi koymalı ki . örnek verecek olursak Türk malı 100 lira olursa yurt dışından gelen mal 150 lira olmalı.. olmalı ki Sanayi koruna bilsin , gelişme göstersin..

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı: " Türk malı muadili olan ürünler korunmalı , bu sebeple dışardan gelen ucuz mala vergi koyarak Türk Malının üzerine çekilmesi gerektiğini söylüyor..

Özellikle Kahramanmaraş Sanayicinin amiral gemisi Tekstil sektöründe , Kahramanmaraş Depremi sonrası yıkılan tekstil fabrikalarının ayağa kalkması devletin koruması ile mümkün olacak bir iş diyor.. haklı..

Biz Sanayimize koruyamazsak, bugün ucuz verdikleri malı yarın 10 katı fazla fiyatta bize satarlar, Sanayi ölmemeli, ayakta tutmanı yolu da Sanayicinin korunması ve Türkiye yapılan ne kadar ürün varsa tamamı Türk malından pahalı olması için vergi ile denge ayarlaması yapılması gerekiyor..

üretim üretim- ihracat bizim tek kurtuluşumuz var çok mal yapıp ihracat yapmamızdır.. Bu sebeple Malatya, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'ta yıkılan fabrikaların bir an önce ayağa kalkması gerekiyor.. Bunun içinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sanayicilerimizi iş adamlarımızı bire bir karşılıklı oturup dinlemesi gerekiyor..

Herkes işini yapmalı , herkes işinin uzmanıdır.. Fabrika sahibi , sanayicimiz ise kendi işinin uzmanıdır.. o uzmanı dinleyip onun dediğini yapmaz ise boşa kürek çekeriz sevgili okurlarım..

Bizden söylemesi

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi