Oy Eminem Oy!

Dün ailenin önemini yazdım. Bugün ise ailemizin en son verdi olan Emine'mi Yazmak istiyorum.

Keklik , horoz, tavuklar, inek, koyun, keçi , Karabaş ve Kedimiz de vardı ama Emine Ailenin Son ferdi idi.

Annem Emine, Babam Durdu : Hatice, Bekir, Gülbahar, Cafer, Ali beş kardeştik diyorum Annem anam: Annemiz bizleri bırakıp ahrette intikal ettiği gün ağladım, Emine'me ağladım.. Bugün ise Türkiye dağılan çocuklarım gözümün önüne gelince , Emine'mi hatırladım ağladım..

Annem ebedi aleme göç etmişti.. Sanıyorum 8 yaşında veya 9 yaşında idim.. okuldan gelirken peşime bir tavuk cücüğü takıldı..

Altın gibi sapsarı, tüyleri altın gibi parlıyordu.. Annem Emine olunca, belki manasızlıktandır.. Adını Emine koydum..

Eminem benimle yatar, elimde yem yer, suyu bardakla içer kucağımdan inmez..

Sarı Eminem : Büyüdü bir tavuk oldu ama o benim Eminem..

Arkadaşım, sırdaşım, tüm dertlerimi Emine ile konuşur, onunla dertleşirim.. canım arkadaşım Eminem.. benim bir parçamdı..

Zaman su gibi aktı gitti : Emine normal tavuktan daha büyük oldu.. Culuk gibi : Emine , yürümez, kucağımda gezer, yemini elimde yer bardakla su içer benim en yakın arkadaşım.. dostumdu..

Tüyleri o kadar güzel oldu ki : Altın gibi yıldır yıldır parlar, çok uzaktan bile görenlerin dikkatini çeker.. Herkes :" Bu nasıl tavuk sevelim" derlerdi.. Emine benden başkasın sevmesi pek de razı olmazdı ama gören hayran kalırdır..

Babam yeniden evlendi.. içerde analık var , yaz geldi, Tenekecide çıraklık yapıyorum, Emine yan gelip yatıyor.. diğer evdeki tavuklar yumurta kuzlarken, Emine yatıyor.. Analık, " Ocağı batacısa hiç yumurta kuzulamıyorsun, git yumurta kuzla !" diyerek ayakları ile Emine'yi yittirir Emine Merdiven bir basamağından düşer debelenmeye başlar , komşular mundar ölmesin diye Emine'mi keserler..

Akşam: Eve geldim Ocak'ta bir kazan kaynıyor.. Eminem ortada yok, oysa her zaman kapının orda benim gelmemi beklerdi.. severdim, yemini yedirir suyunu içirirdim.. bugün içinde yaptığımı Emine 'ye anlatırdım.. o benim canım ailemdi..

Çok üzüleceğimi bilen komşular : Bizi alıştırarak söylediler.. komşu Emine öldüğünü mundar ölmesin deyi kestiğini anlattı ama ben üç gün ağladım.. Eminesiz hayatın bir anlamı yoktu..

Anam öldüğünde o kadar ağalanmamıştım.. Emine En yakın arkadaşım, sırdaşım can yoldaşımdı.. Oy Eminem Oy , bugün camii de sabah namazı gözümün önüne geldi , yine ağladım.. Oy Eminem oy oy oy..

Birde Ali Canım vardı.. köy şehir gezdirirdim.. o benim ilk göz ağrım Ali Canımdı , bizi terk etmesi yüreğimi bir ok gibi saplandığı.. için sabah namazını göz yaşları içinde kıldım dostlar..

Acı acı üstüne yanıyor yüreğim : ailem dağıldı tek başıma anlamsız bir dünyayı ben neyleyim : Eminem gideli yarım asır oldu, korun üzerindeki küller savruldukça yüreğim yanıyor..

Yavrular : Antalya, İstanbul savruldu.. bu da korun üzerine odun olunca yanar dağı gibi yanmaya başladım..

Bugün sizleri dertlerimle üzdüm özür dilerim.. hayırlı cumalar diliyorum , bizim hayatımızdan bir kesit.

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi