NEDEN İNGİLİZCE?

İngilizce, dünya üzerinde 1, 8 milyar insan tarafından konuşulmaktadır.

İngilizce; Çince (Mandarin Çincesi) ve İspanyolca’dan sonra ilk resmi dil olarak dünyanın en çok konuşulan üçüncü dilidir. Buna rağmen, dünyada en çok kullanılan 1. dildir.

İngilizce, Birleşmiş Milletler’in resmi dilidir.

Dünya üzerinde birçok ülkede resmi dil İngilizce’dir. Resmi dil olmadığı pek çok ülkede de yabancı dil olarak öğretilmektedir.

İkinci dil ve resmi dil olarak dünya genelinde, özellikle İngiliz Milletler Topluluğu ülkeleri ve çok sayıda uluslararası örgüt tarafından da kullanılmaktadır.

Modern İngilizce, ana dili farklı olan insanların konuştuğu ilk “küresel ortak dil” olarak tanımlanmaktadır.

İngilizce, en fazla bilinen ikinci dil olma özelliğini de taşımaktadır.

Ana dili İngilizce olanların en fazla olduğu yer Amerika Birleşik Devletleri’dir.

Amerika Birleşik Devletleri’nin II. Dünya Savaşı sonrasında artan ekonomik ve kültürel etkisi, İngilizce’nin benimsenmesini önemli şekilde hızlandırmıştır.

İngilizce’nin hızla büyümesinin dünyada birçok dilin ölümüne neden olduğu ve dilsel çeşitliliği azalttığı iddia edilmektedir. Bununla birlikte, İngilizce’nin zamanla farklı diller üretme potansiyeline sahip olduğu da düşünülmektedir.

İngilizce iletişim, bilim, ticaret, havacılık, eğlence, radyo ve diplomasi alanlarında egemen uluslararası yardımcı dildir.

İngilizce, dünyada iletişim dili olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, dünya genelinde 1 milyarı aşkın kişi en basit seviyede de olsa İngilizce bilmektedir.

İngilizce, günümüzde uluslararası dil, iletişim dili veya dünya dili olarak adlandırılmaktadır ve birçok meslekte gereklilik haline gelmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Esat BEŞER Arşivi