Memleket Sevdalılarına Teşekkürler

Bir iş yapacaksın : önce fiziki mekan olacak..

Sonra : gayret ve hareket olacak, kısaca Kahramanmaraş için taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ediyorum..

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek , EXPO alanı yapmasa bugün orada hiç bir şey yapılamayacaktı..

Zincir Marketlerin tedarikçileri ile sahipleri Kahramanmaraş'ta bir arayaya gelerek Üreten Yöre Üreten Türkiye’de Kahramanmaraş Gastronomisi Konuştu..

6 Şubat 2023 depremleri olmasa bugün çok farklı konuları konuşuyor olacaktık.. Ancak Depreme rağmen bugün bir şeyler yapıyorsak bu şehrin insanları alkışlanır ..Üreten Yöre Üreten Türkiye Projesi’nin ilk toplantısı Güvenilir Ürün Platformu, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile TBMM Tarım Komisyonu işbirliğinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

EXPO Aresta çarşıda yapılan toplantıda : Yöresel üreticilerle Zincir Marketlerin sahipleri bir araya geldi.

Deprem bölgesindeki özellikle yerel ve coğrafi işaretli ürünlerin ulusal ve uluslararası arenada perakende, gıda ve gastronomi sektörüne tanıtımı ile ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan projenin ilk buluşmasına Kahramanmaraş ev sahipliği yaptı. Güvenilir Ürün Platformu, KMTSO, TBMM Tarım Komisyonu işbirliğinde TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu’nun katkılarıyla düzenlenen programda binlerce yıllık mutfak kültürüyle lezzete yön veren Kahramanmaraş’ın gastronomisi masaya yatırılırken, şehrin  birbirinden değerli yöresel lezzetleri ve Gasto-Turizm potansiyeline ışık tutuldu. 

Expo 2023 Sergi Alanı içerisinde bulunan Arasta Çarşısı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programa; TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Buluntu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, TİGEM Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç, Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak, KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Güvenilir Ürün Platformu Yöneticileri, büyük merakende zincirleri, yerel zincirler, gıda firmaları ve potansiyel alıcıların üst düzey yöneticileri katıldı. 

Depremin acısını biraz olsun unuttuğumuz etkinlikler Kahramanmaraş çok şey kattığına burada EXPO alanı Arasta çarşıda şahit olduk.. emeği geçenlere teşekkür ediyorum..

Bir avuç Memleket Sevdalısın insanın gayreti ile yapılan etkinlik bugün çok kıymetli yarın daha çok kıymetli olacaktır.. yapanı alkışlayalım ne olur , köstek değil , destek olalım..

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi