Maaşlara Zam İstemiyorum!

Bu ekonomi işinden ya ben anlamıyorum ! yakada hükümeti yönetenler anlamıyor.. ! Maaşıma zam yapmayın, fiyatları da artırmayın yerinde dursun biz geçinir gideriz..
Memur, emekli, Asgari ücretle çalışanların maaş zamları belli olmadan esnaf ve marketler zam yapmaya başladılar bile..
Sayın Hükümetim , Sayın Bakanlarım Memura, Emekliye, İşçiye zam yapacağım diye bizim moralimizi niye bozuyorsunuz ?
Biz köylüyüz gardaş: Kargadan başka kuş bilmek..
Bir köylü hesabı yapacağım:
Kaba ve Düz Hesap : 15 bin TL aylık vererek çalıştırdığımız  bir fırın işçiye ayda 500 Tane ekmek yaptırdım.. bir ekmek üzerinde işçilik maliyeti 30 TL..
Un ve diğer giderler: 30 TL olup toplam maliyetimiz 60 TL dir..
ekmeği yapan işçiye, unu yapan işçiye, buğdayı eken çiftçiye , elektrik, su , doğalgaz 'a kısaca tüm giderlere yüzde 50 fiyat artışı verilsek bu ekmeğin fiyatı 90 TL olur..
Memura , emekliye, çalışana, yeni yıl ile yapılacak olan zamanlar sebebi ile piyasa da malın fiyatı her gün artmaya başladı. Sabah 100 TL gördüm malı akşam 120 TL olarak görüyorum..
Maaş zam gelmeden : Esnaf, tüccar zammı yaptı yani yüzde 50 zam verilse bile cebimize girmeden paramız uçup gitti. o zaman bu zammın ne anlamı var ?
Bir Marketçi dostumuz: Nakliyeden , indiren hamalla, markette çalışan işçiden mutfak giderine her şeye zam geliyor , biz zam yapmayıp ne yapalım sermayeyi dağıtalı mı ? diyor.. o da bize soruyor o da haklı..!
Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan: Maaşıma zam yapma, hatta yarısını da kes, ama fiyatları aşağı çek , rakamlar büyüdükçe moralim bozuluyor.. Bugün 21.12.2023 Perşembe günü : Bugün
Kahramanmaraş'ta Belediye ekmek kulübelerinde ekmek 5 TL Bakkal marketlerde ise ekmeğin cinsine göre 6,50 ile 10 TL arasında değişiyor.. Zamlarla birlikte ekmek fiyatı Belediye kulübelerinde 10 TL Bakkal ve Marketlerde ise 15 TL bulması bekleniyor.. emekliyim , zamlı emekli maaşı cebime girmeden gidecek rakam büyütmenin ne mantığı var ?
Asgari ücrette zam yapma, Memur ve emekliye zam yapma, işçiye zam yapma ama fiyatlar yerinde dursun..
önümüzdeki 10 yıl ekmeği ben 5 TL den alayayım Lüks ekmeği 10 TL alayım ama alayım zam gelmesin.. sabit dursun, benim maaşımda sabit dursun hiç olmaz ise moralim bozulmaz..
Bir dönem TL den 6 sıfır sildiğimiz gibi : Paramızdan bir sıfır silsek hiç fena olmaz , rakamlara baktıkça  moralim bozuluyor.. zam da istemiyorum, piyasa da yerinde dursun..
verilen maaş zamlarına vatandaş sevinemiyor : Rakamların büyümesine üzülüyor..  moralimiz bozuluyor Sayın Cumhurbaşkanımız..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi