Ali AVGIN
KÜLTÜREL PROJE KABIZLIGIMIZ
Geçen hafta şehrimizdeki reklam panolarında, aday adayımızdan birinin çok güzel bir sloganı yer almıştı.
?şairler ve yazarlar şehrim, kültür ve sanat merkezi olacak? diye
Bu duyarlılıgını bilboardlara taşıdıgı için ilgili aday adayımıza teşekkür ediyoruz.
Anlıyoruz ki artık kültürel kabızlıgımızı siyasilerimizde fark etmişler. Propogandalarında
Bu eksikligimizi vurgulamaya çalışıyorlar.
Vatandaş olarak bunları bir ilerleme sayarak ? Çok güzel hareketler bunlar ? diyoruz.
şehrimizde kültür ve sanatta alt yapımız olmasına ragmen ne yazık ki hak ettigimiz yerde olmadıgımız belli.
Bir yerlerde bir yamukluk oldugu hissediyoruz. Düzeltme makamının sokaktaki vatandaş olmadıgını da bilerek.
Kahramanmaraş"ımızı, neden şimdiye kadar, şairler ve yazarlar şehri ve kültür sanat merkezi yapamadık.? Diye sorgulayacak bir muhatap arıyoruz.
Sahip oldugumuz kıymetleri burada tek tek saymaya gerek duymuyoruz. Yöneticilerimizden ses degil ses getirecek icraatlar bekliyoruz.
Bir söz var. Geri kalmışlık bir bütündür parçalanamaz diye. Kahramanmaraş geri kalmış bir kent degildir. Kültürel projelerin altından kalkabilecek gücü fazlasıyla vardır.
Her şeyimiz vardır. Unumuz yagımız ve şekerimiz vardır ama, helvacımız yoktur.
Belediyemizin yaptıgı çam sakızı çoban armaganı kültürel hizmetleri alkışlıyoruz ama yeterli bulmuyoruz.
Bir çok ilde olmayan N.F.K kültür merkezi gibi bir kültür yuvamız da var. Ama orayı harekete geçirecek, gerçek kültür merkezine dönüştürecek başında bir babayigidimiz yok.
Milli sinemamızın üstadlarından Sayın Yücel ÇAKMAKLI bey Kahramanmaraş"a geldiginde. Kahramanmaraş benim ikinci adresim demişti. Memleket sevdalımız sayın Mustafa ÖNYURT beyden de plaket almıştı. Ne yazık ki Yücel ÇAKMAKLI üstadın bu yaklaşımı şehrimiz idarecilerinden karşılık bulamadı.
Neden şehrimizde bir TV dizisi yapamadık? Neden, Karacoglanımıza, Eshabı Keyfe, Aşık Mahzuni şerif"e, Kırmızı biberimize sahip çıkamadık? Allahtan bir MADO muz varda dondurmamızı kurtarabildik.
Sanatla kültürle ilgisi olmayanlar kültürümüzün dümeninde oturdukları müddetçe. Kültür sanat şehri yerine, ancak köyü olabiliriz.
Selam ve sevgilerle.
“12 Şubat’ta Maraş” Dergisi Tanıtımı
20 Şubat 2024 Salı 15:17Vuslatın 750. Yıldönümünde HZ. Mevlana MESDER’de anıldı
09 Ocak 2024 Salı 11:01Yasin Mortaş İle Günlerden Şiir
09 Ocak 2024 Salı 10:59Şair Yazar Ali İhsan Kekeç Mesder’in Düzenlediği Programla Tekir’de Anıldı
09 Ocak 2024 Salı 10:56Vefatının 5. Yılında Bahaettin Karakoç MESDER’de anıldı
09 Ocak 2024 Salı 10:55Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneğinden “Kültürümüzün yaşayan emektarları Dr. Mustafa Kök’e saygı programı”
09 Ocak 2024 Salı 10:55MESDER’de “Yaşayan Değerlerle Söyleşi” Konuğu Ahmet Yüzeroğlu Oldu
09 Ocak 2024 Salı 10:50Yerel Değerlerimiz Titizlikle Korunmalı
09 Ocak 2024 Salı 10:49MESDER Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneğinde “Alkış Dergisi Oğuz Paköz özel sayısı ve anma programı”
09 Ocak 2024 Salı 10:48Yaşayan Değerlerimizden Abdulhakim Eren’e Saygı Programı
09 Ocak 2024 Salı 10:38

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.