KISA BİR YOLCULUK VE GÖZLEMLERİM

18 Aralık 2017 Pazartesi günü Kahramanmaraş’tan Elbistan İlçemize günü birlik bir ziyaret gerçekleştirdim.

Kılavuzlu Köprüsü artık ihtiyaca cevap veremez hale gelmiş. Yakın zamanda buraya ikinci bir köprü yapılmalı ve her iki tarafta da yol genişletilmelidir.

Kavlaklı Organize Sanayi Bölgesi yolunda trafik ışıkları var. Sabahın erken saatleri olmasına rağmen (9.20 gibi) oldukça yoğun bir trafik vardı. Buraya da köprü yapılması artık zaruri bir hal almıştır. Bunun da yakın zamanda projelendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yolda çalışmalar olduğu için yol edebiyatı yapıp ahkâm kesmek istemiyorum. Meşhur Kürtül rampası tarih olacak. Ancak Andırın yolu söz konusu. Burada iki alternatif çıkıyor karşımıza.

Bunlardan bir tanesi ise; daha önce inşaatına başlanılan ve heyelan olduğu gerekçesiyle yaklaşık 30 trilyon çöpe atılan yolun yeniden yapılarak hayata geçirilmesidir. Kaldı ki bana göre bu yol yapılmalıdır. Çünkü gelecekte o bölge de ciddi konut alanları yapılacağını tahmin ediyorum.

Bu yapılsa bile Kürtül rampasında yaklaşık 1 km gelir gelmez olan yolun da elden geçirilerek hizmet vermesinin doğru olacağını düşünüyorum.

Kahramanmaraş- Göksun yolundaki yol eğimi, yol standardı çok iyidir. Açılmış ve hizmet veren bölümlerde ki gördüğüm kalite beni mutlu etti. İnşallah 2018 yılı sonu itibariyle hizmete girer.

Bu arada son tünel çıkışı sonrasında ki bölüm ile ilgili neler yapılacak? Burada zaman zaman iki farklı söylem ortaya çıktı. Artık bunun da belirlenmesi ve orada da çalışmaların başlatılması gerektiğini düşünüyorum.

TEKİR İÇİ ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR

Kahramanmaraş- Göksun yolu Tekir mahallemizin tam ortasından geçiyor. Tekirhan Tesislerinde durdum. Bir çay içmek istedim. Beni tanıyan Tekirli vatandaşlar içini döktüler. Dertlenmekte de haklılık payları yok değil. Burada yolun her iki tarafına da servis yollarının yapılması elzem hale gelmiştir. Gerekirse yer yer alt geçitler yapılmalıdır.

Karayollarının burada yeni bir çalışma yapması, burada yaşayanların ve buralarda konaklamak, dinlenmek isteyen vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak yeni çalışmalara ve anlayışa ihtiyacımız vardır.

İnşallah yakın zamanda bu konuya el atılır. Değerli Milletvekilimiz Uğur Dilipak bey, yol konusuna ilgili ve takip ediyor. Buradan Sayın vekilimize bir çağrıda bulunarak, diyorum ki; Sayın Dilipak Tekir Mahallesi sizden servis yolu müjdesi bekliyor.

Tekirhan gibi konaklı tesislerin yapılması yol hizmete tamamen girdikten sonra buraları da cazibe merkezi haline getirecektir.

Belki de birkaç yıl sonra bu bölgede tesisleşme artacak, şehir gürültüsünden, sıcaklığından insanlar buralara kaçacaklar ve birkaç günde olsa temiz hava ile başbaşa kalmayı isteyeceklerdir.

Tekir Mahallemizde düz alanda ormanlık içine yürüyüş yolu yapılmalıdır. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ya da Onikişubat Belediyemiz şimdiden bir proje çalışması yapmalı ve birkaç yıla kadar hizmete açmalıdırlar. Zira yolumuzun bitmesi ile birlikte şehir merkezinde yaşayan vatandaşlarımız 20-25 dakika da Tekir mahallemize ulaşacaklardır.

Tekir’i çıktıktan sonra yaklaşık 10 dakikada Göksun ilçemize ulaştık. İnsanların zaman fukaralığı çektiği günümüzde gideceğimiz yere ne kadar rahat ve kısa mesafede gidersek o kadar ticari ilişkilerimiz de artmaktadır.

GÖKSUN ELBİSTAN YOLU TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Göksun ilçemizden Elbistan istikametine yöneldiğimizde geniş bir bulvar ile yola koyuluyoruz. Göksun çıkışında yol tek şeride düşüyor. Biraz ilerledikten sonra yol inşaatları dikkatinizi çekmeye başlıyor. Yer yer asfalt yapılmış ve yer yerde şerit değiştirerek Elbistan ilçemize vardık.

BU ŞEHRE BİR ÇİVİ ÇAKANI YÜREKTEN ALKIŞLIYORUM

Malum kökenimiz Elbistanlı olunca, 1970’lerden bu yana Kahramanmaraş- Elbistan arasında gidip geldik. Gazetecilik mesleğine başladıktan sonra ise bu yollar tabiri caizse günübirlik gidip geldiğimiz yerler haline geldi.

Bir zamanlar 1-2 gün süren bu yolculuklar daha sonraki yıllarda 5-6 saatte düştü. Sonraları ise 3-4 saat. Püren tüneli ile 2-3 saate düşen bu yollar şimdi Göksun 30 dakikaya Elbistan ise toplamda 70-80 dakikaya düşüyor.

Nereden nereye?

Bir gazeteci olarak Kahramanmaraş’ın son 35 yılını çok iyi biliyor ve hatırlıyorum.

Bu güzel şehir için, bu şehrin güzel insanları için bir çivi çakanı başıma taç ediyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaşayanlara da uzun ömürler diliyorum.

Kahramanmaraş gelişiyor, dönüşüyor, büyüyor….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi