Kahvaltıya yemeğe hayır

Kahramanmaraş’ta “gazetecilik mesleği ayağa düşmüş durumdadır” Bunun müsebbipleri de kusura bakmayınız ama bizleriz.
Çok çok mecbur olmadığımda kahvaltı ve yemekli programlara katılmamaya gayret ederim.
Sokakta ki vatandaşın bize vurduğu isim: lokmacı basın. Bunu vuranlarda haksız sayılmazlar. Yav arkadaş yemek masalarının fotoğrafını çekerek haberde ve sosyal medya sayfanda yayımlarsan adın lokmacıya da çıkar, beleşçiye de çıkar
Ne yani vatandaş haksız mı? Bir yemekli toplantıya 10 kişi ile gelen gazete grupları var. Bu ne ya? Bu kadar açmışınız siz ki? Bir gazeteci çıkıyor Büyükşehir Belediyesinden umuma açık yerde “gıda paketi istiyor!” 
Bir başka gazeteci bir başka siyasi ya da bürokrattan buna benzer taleplerde bulunuyor. Ne bilsin o bürokrat, bütün gazeteciler böyle diye bir kanıya ulaşıyor. Bunlara gazeteci diye itibar gösterenlere de kızmak gerekiyor.
Nitekim bir önceki yazımda; Özellikle siyaset, kamu kurumları ve Belediye Başkanlarına eleştiri yapmış bu sizin eseriniz demiştim
Kahramanmaraş’ta işi gazetecilik olan ve adına meslektaşım diyebileceğim insanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum. “Kahvaltı ve yemekli toplantılara katılmayalım”
Bunların istisnası vardır. Belediyeler, kamu kurumları dışında hiç kimsenin yemekli ve kahvaltılı basın toplantısına katılmayalım. Belediye ve Kamu kurumları ile bir etkinliğe katılıyoruz. Orada da yemek ya da kahvaltı yapmak zorunluluğu oluyor. Bunların dışında gitmeyelim.
Bir yere aday olan siyasi işin kolayına kaçarak yemek veya kahvaltı proğramı yapıyor ve gidiyoruz. Sonra da toplumun gözünde bir yemeğe satılan oluyoruz.
Kahramanmaraş’ta mesleğin ağırlığını sağlamak bizim elimizde. Bunun için de bir şeyler yapmamız gerekiyor.
Aslında bunu bundan 5 yıl önce yapmamız gerekiyordu. Bu işi hakkıyla yapan insanların sayısı toplamda 30 sayısına ulaşmaz. Bu 30 insan bir araya geldiğinde de adına lokmacı denilen insanlardan da böylece kurtulmuş oluruz.
Gerekirse adı şaibeye karışan, gazetecilik yapmayan ama bunu silah olarak kullanmaya kalkışanlarla, dolandırıcılarla, ahlaksız insanlarla yan yana durmayacağız diye tepki koyarız.
Bunları yapmak zorundayız.
Adam gibi gazetecilik yapan insanlara çağrıda bulunmak istiyorum.
Kahvaltı ve yemekli toplantılara hayır diyelim, katılmayalım….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi