İthal Aday, Orta Hasarlı!

Kahramanmaraş bir numaralı sorunu 5700 orta hasarlı binanın yeniden , aklı başında uzmanlar tarafından kontrol edilerek az hasarlı, hasarsız veya ağır hasarlı, yada orta hasarlı olarak rapor verilmesidir..

9500 mahkemelik bina, 5700 orta hasarlı bina sorunu ile Kahramanmaraşlı 9 aydır mücadele ederken, halin nedir, kimsin, ne yaparsınız demeyen ithal belediye başkan aday adayları maşallah yağmur gibi yağmaya başladı.

Sesini Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmaya çalışan Kahramanmaraşlılar, vekillerden ise : sesini sadece İrfan Karadutlu'ya duyura bildiler.. TBMM Maraş'ın sesini duyuruyor...

İnsanların barut gibi olduğu, sağlam binaların göz göre göre yıkıldığı 17 Aralık intikamı almak için buraya kasıtlı gelen zatı muhteremlerin verdiği hasar raporu ile Kahramanmaraşlılar çıldırmak üzere..

Bunun üzerine İthal belediye başkan aday adayları ise : üzerine tuz biber oldu..

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki : Yarın Perşembe günü akşam Kahramanmaraş'ta Cuma günü de burada Orta Hasarlı Bina Mağdurları sesini bakana duyura bilir mi ? orasını bilemiyorum.. çünkü toplantılar bile basın kapalı yapılıyor, kapalı kapılar arkasında pazarlık var ! çok şey var neyse !..

Bizim duymaz ve görmez vekillerin söyledikleri : Performans yaptırın plan proje yatırın, belediye müracaat edin binanızı güçlendirin..! Kolon ve kirişlerinde kılcal çatlak bile olmayan bina nasıl güçlendirilecek biride çıkıp onu söylese çok memnu olacağız.. ama usülen bir kolona güçlendirme yapın epçilik oynayın diyorlar. böyle devlet yönetimi olur mu ?

Gönüllü veya görevli gelerek Kahramanmaraş yıkmak için rapor verenlerin verdiği rapor Kur'an-ı Kerim ayetimi ? değişmez mi? , bir defa daha baştan sonra elden geçirilse kontrol yapılsa olmaz mı ? yok mu bir yiğit vatan evladı buna sahip çıkacak ?

Bugün sadece imza ve evrak gideri 10 katlı bir binanın maliyeti 2.5 Milyon TL güçlendirme çıkarsa üzerine ilave para ekle.. Deprem mağdurlarını bir de formalite imza ile yıkmaya sizin ne hakkınız var ?

Malatya , Afşin , Elbistan, Türkoğlu da kanunlar farklı işliyor Kahramanmaraş merkez ve diğer ilçelerinde farklı buna kim dur diyecek..?

İthal belediye başkan aday adayları bunları biliyor mu ? bizim sorunlarımızı çöze bilecekler mi ?

Neyse hayırlısı diyelim: orta hasarlı bina sakinleri haydin sesimizi duyurmak için eyleme devam.. Bizi bu hale düşürenleri Allah havale ediyorum.. Sahipsiz Maraş'a bir sahip yarabbi diyorum..

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi