Herkesin Penceresi Farklı !

Siyasetin penceresi :
Osman Okumuş, Mehmet Fatih Erkoç, Celalettin Güvenç, Hanefi Mahçiçek, Hayrettin Güngör , Ahmet Özdemir ve Fırat Görgel ismi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olarak geçiyor..
O gün: Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, karar günü : Bir bina düşünün: bir katta 10 daire var , her dairenin dışa açılan bir penceresi var ! çünkü tren vagonu gibi yan yana dizilmiş.. ikinci pencere açma şansı yok.. tek pencerenin bakışı ise bir yöne ! kuzey mi ? güney mi ? doğumu ? Batımı ? hangi yöne ?
O gün : Bir daire düşünün bir katta 4 daire var !.. o dairenin dışa açılan iki ayrı cephede iki penceresi var.. biri kuzeye bakıyorsa, diğeri batıya bakıyor..
O gün: Bir daire düşünün bir katta iki daire var: dışa açılan 3 pencere var , önde arkada, yanda.. üç ayrı bakış açısı..
O gün : Bir ev düşünün bir katta tek daire dört tarafta penceresi var..! uzmanlık alanı, birikim, tecrübe, vizyonu var, her yönü görüyor..
O gün : Elbette emlakçılık veya müteahhitlik yapmıyorum.. ama insanımızın bakış açısı, siyasette ki bakış açısı böyle..
O gün : Bugün benim tespit ettiğim bugüne kadar herkesin penceresi farklı.. Reisin penceresi dört yana baktığı gibi gök yüzünde bakıyor.. beş yönde penceresi var..
O gün: Tek pencereden bakan kişi : Benim söylediğim doğru , başkası olamaz diyor.. ben varım diyor.. benden başkası olmaz diyor.. ama var herkes var !
O gün : İki Penceresi olan : Ben varım, Ahmet'te var ikimizin arasında geçer bu seçim diyor.. Reisin penceresinden ne görülüyor..
O gün : üç penceresi olan : üçümüzden biri olur , siyaset bu artılar eksiler var üç kişiden biri olur diyor..
O gün : Dört penceresi olan : Bende olurum, herkes olabilir, sürpriz de olur , siyaset bu kimin olacağı son saniyede belli olur diyor.. Reisin kararına saygılıyım diyor..
O gün : Kısaca : Siyasette hangi pencereden nereye baktığınız önemli..
O gün : Tek pencereden kuzeyi görüyorsan: Karamsar tablo çiziyorsun demektir..
O gün : İki Pencereden : Kuzey ve Batıyı görüyorsan , bugün sıkıntı var ama yarın iyi olacak diyorsun..
O Gün : üç ayrı pencereden, kuzey, batı ve güney görüyorsan , eleştiriyorsun, umut var, çok iyi olacağını söylüyorsun..
O gün : Dört ayrı pencereden ayrı noktalara baktığında ise : Doğudan Güneş doğuyor yeni bir gün, Güney: Sıcaklık mutluluk, Kuzey soğuk olsada yazın serin olduğu için seviyorsun, Batı ise Her zaman gelişme alanıdır.. Tüm Şehirler batıya doğru genişler..
O gün : Reis bilir ki , Markasi- Meraş, Maraş, Kahramanmaraş : Elmalar köyü civarında kurulup, Kara Maraş bölgesine gelen, Ulucami civarında Maraş olan Şehrimiz, Yatılı bölge, Binevler, Hasancıklı, Kavlaklı ile batıya göç ederek Kahramanmaraş oldu..
O gün : Her aday : kendi penceresinden gördüğünü anlatıyor, acaba Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, evinin dört yanındaki pencereden ne görüyor ve ne anlıyor.. Reis birde beşinci pencere gök yüzünü görüyor.
O gün : Başkan Recep Tayyip Erdoğan , penceresi dört tane iyi olan göndereceğine inanıyorum..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi