Ekinözü'nün Yıllarını Çaldılar !

Cela İçmeleri ve köyleri ! vatan demişiz bir kere baba dede yurdu uzakta olsa da bizim yurdumuz , Uzaktan bir ses : " Ömrümü çalanı getir !" diyor ya ! bende yıllardır 44 yıldır yazarım ,: Ekinözü'ne  yiğit bir belediye başkanı , yiğit bir kaymakam ! ama bunu göremedik , ömür geçti gitti, bugün diyorum ki : ömrümü çalanı bulup bana getirin !.. yıllarımı yiyeni bana getirin !.. Ekinözü yeniden köy edenleri bana getirin !
Celali isyanları meşhurdur, benim isyanımda ondandır.. Köyüm Türkmenler, Ağaçlarım Kamalak'tır, Mantarına Göbelek derler insanı güzel huylu mülayimdir.. isyanını içine sel olur öfkem akar,  sesiz göz yaşı döker, cela içinde bir farklıdır..“Cela”  çok geriye gitmeyelim: 1958 yılında Belediye Teşkilatı kurularak Belde olmuştur. 66 yıl geride kaldı ama şehir olamadı !.. 6 Şubat depremleri de üzerine tuz biber oldu.
1983 tarihinde “Cela” kasabasının adı Ekinözü olarak değiştirilmiş ama kaderi değişmemiştir.. Cela olsa da Ekinözü olsa da aynı kader aynı çile.. 
1990 tarihinde Ekinözü Kasabası , Ekinözü ilçesi olarak ilan edilerek kaymakamlık polis ve jandarma teşkilatı kurulmuştur. ilçe müdürlükleri açıldı ! ama maalesef ki memur kesim Elbistan da oturmaktadır.. kış aylarında nüfusunu kaybetmektedir.. Niye Sosyal alan yok !..
Bağım yok bahçem yok ! , bir metre kare yerim yok : Anamdan yana dayılarım 500 metre kare yeri çok görürler bize, ama olsun orası benim köyüm yurdum..Benim sevdam memleketim, vatanım, Maraş'ım Ekinözü'm, Türkmenlerim , Vehnem, Alışarım, Ataköyüm, Gazilerim, Eşki elmam ! hizmet bekleyen tüm köylerim ilçem, ya Maraş'ım ya : Beni Bu Dertlere Salanı Getirin ! , ömürüm çalanı getirin ona söyleyeceklerim var, benim ömrümü çalanı getirin ona söyleyecek sözlerim var !.. dostlarım..
Kara Maraş : Maraş'ın kaderi , Cela'nın kaderi ise kara'dan daha kara , 31 Mart 2024 de Belediye Başkanlığı seçimleri var ! Ak Partiden bakıyorum bir çok aday adayı var ! ama kimin ne projesi var , ufuk ve vizyonu nedir? dediğin zaman "Köy gardaş" köy işte isyanım bundan dostlarım..
Elin adamının içmeleri : beş yıldızlı oteller 365 gün çalışan içmeler yaptı ya biz ?.. ya bizim Ekinözü ? .. köy gardaşım (Kardeşim)  köy diyoruz da bunu hesabını kim verecek.? bakın söylüyorum, 2024 de seçim var başkan adayımız kim? Belediye Meclis üyelerimiz kim ? kim olacak ? 
Var mı ? bir projesi olan  : ben burayı 365 günü çalışırım diyen var mı ? bakın ben söylüyorum, Kabul Etmem Birgün Eksik Olursa bile tam bir yıl çalışan içmeler isterim…. projen ve vizyonun yoksa aday adayı olup, ilçenin yakma be gardaşim.. bir bilen , bir yapacak başkan gelsin !..
Zor mu? ; yüreği yangın bir belediye başkanı adayı , bir kaymakam bulmak bu kadar zor mu ? : Hey be dost , Git Ara Bul Getir , Ekinözü hizmet bekliyor de.. yılları çalındı bugündan sonra çalınmasın de.. hizmet edecekleri ara bulup getirin dostlar..
Eğrikaya dan bakıyorum bulutlara sanki uçaktayım..: Alışar, Akpınar, Anbar, Altınyaprak, Ataköy, Çiflik, Çiftlikkale, Demirlik, Türkmenlber, Gaziler, Ortaören, Gözpınar, Soysalı , Kabaktepe, Kandil, Yeniköy, Öztürk, Maarif, İçmeler, Türkeli, Kültür yok mu?  bu mahalle (Köy) sahibi ? yok mu ? Ekinözü ilçesinin bir sahibi ?
Çocuklar parkda oynasa, Yüksek Okullarda okusalar ne olur bizim Ekinözü'ne sevda bu : Bir Kor Oldu Görülüyor Özümden , Name Name İnliyor Sazımın telinden , Dünyayı Verseler Yoktur Gözümde illede Ekinözüm benim köyüm Türkmenlerim..
6 Şubat 2023 depremleri yıktı geçti , köyümüzü özümüzü, geride enkaz acı ve göz yaşı.. bunu ayağa kaldıra bilecek belediye başkanı ve meclis üyeleri yok mu böyle bir yiğit adayımız ? yiğit bir evladımız..
Siyasi Partilerin Temsilcilerine sözüm: Merhamet Edin de ufuk vizyonlu geleceği gören Belediye Başkanı adayı ile Meclis üyeleri gelsin Ekinözü'ne ! yüreklerinde hizmet ateşi yanan gelsin !
Hatırı gönlünü Yıkmadan hizmet etsinler Ekinözüne !
Son sözüm : Hizmet edecekleri getirin Ekinözü'üne , Yaramız derindir.. Depremde yıkılan evleri, dükkanları, otelleri , pansiyonları kısaca Ekinözü Fakirin Derdine Derman olanı Getirin işin özü budur.. , dertlere derman olacak hekimleri getirin Ekinözü'ün diyorum..
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi