Düğümü Ak Parti Çözecek!

Siyasi Partiler : Ak Partinin adaylarının açıklanmasını bekliyor.. Kör düğüm olan siyasetin düğümünü Ak Parti adayları çözecek..

Siyasi Partiler: Kahramanmaraş Merkez ve ilçelerinde zayıf ve halkın kabul etmediği aday Ak Partiden çıkması halinde seçimi kazanacak adayla ittifak halinde seçime gitmeye hazırlanıyorlar..

Her akşam yoğun kulis var : CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztünç, " Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör aday gösterilirse bende aday olarak çıkarım !" başka biri olursa ben yokum diyor..

İlçelere bakıyoruz: Ak Partinin güçlü , halkın kabul ettiği adayla seçime girmek istemesi halinde bir çok parti aday çıkarmama veya aday bulamama ile karşı karşıya..

Ak Partinin yüzde 76 varan oy oranı ile seçim kazanmanın zor olduğunu gören siyasi parti temsilcileri çıkıp rezil olmaya gerek yok demeye başladılar..

31 Mart 2019 bir hatırlayalım:

Kahramanmaraş Yerel Seçim Sonuçları

2019 Kahramanmaraş yerel seçimleri, Türkiye genelindeki diğer yerel seçimlerle birlikte 31 Mart 2019'da yapıldı. Seçim sonuçları kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ve 11 ilçenin belediye başkanı belirlendi. 2019 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayları; AK Parti’nin adayı Hayrettin Güngör, CHP’nin adayı Ali Öztunç, Saadet Partisi’nin adayı Mustafa Vahdet Sürücü, DSP’nin adayı Mehmet Kenger ve BTP’nin adayı Hüsniye Dilek Erdoğan Yılmaz oldu.

Yüksek Seçim Kuruluna göre açılan sandıklar sonucunda resmi veriler açıklandı. 2019 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçim sonuçlarına göre, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Ali Öztunç %27,28 oy alırken Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayı Hayrettin Güngör %67,60 oy oranı ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Bu yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Reisin aldığı oy yüzde 77 yakın oldu.

2019 Mahalli seçimler

Büyükşehir oy oranı yüzde 67 ,60

Afşin yüzde 56

Andırın yüzde 64

Çağlayancerit MHP yüzde 52

Dulkadiroğlu yüzde 68

Ekinözü yüzde 51

Elbistan yüzde 53

Göksun yüzde 47

Nurhak CHP yüzde 53

Onikişubat yüzde 67

Pazarcık yüzde 45

Türkoğlu yüzde 51 (Bir kaçına rağmen)

Hesap şu : Ak Parti çok kötü sevilmeyen bir aday çıkaracak buna karşılık Ak Parti ve MHP dışındaki partiler ise bir aday üzerine yoğunlaşırsa seçimi kazanırız hesabı yapıyorlar.. son belediye başkanlığı seçiminde yüzde 45 ile 51 arasında oy alınan ilçelerde hesap daha ince yapılıyor..

Ak Partinin zayıf oluğu Pazarcık , Göksun , Ekinözü, gibi ilçelerde ise CHP tek başımıza seçimi kazanırız hesabı yapıyor..

6'lı veya 9 masa ise birlik olur seçime birlikte girersek Ak Partinin elinden belediyeleri alırız hesabında..

Şehrin gündeminde : Kahramanmaraş Büyükşehir için Osman Okumuş, Ekinözü İçin Bünyamin Şakalar, Afşin Mehmet Fatih Güven ile devam.. Andırın da Ahmet Doğan ismi öne çıkıyor..

İyi Parti biz yokuz diyor.. Kahramanmaraş adayını aylar önce ilan etti Mesut Dedeoğlu …

Diğer ortaklar ise Ak Parti adayını bekliyor.. dua ediyorlar halkta karşılığı olmayan kişiler aday gösterilsin diye..

Ak Parti için ise : İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Kayseri , Kahramanmaraş, Gaziantep , Şanlıurfa çok önemli seçim bölgesi..

Ak Partide bugün Türkiye genelinde Temayül yapıldı , bu ilk basamak , bundan sonra çok fazla yol var..

Bakalım Zaman her şeyin ilacı

İyi günler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi