Devletin merhametli yüzü Valilerdir

Meslek hayatımın 43. Yılındayım.  Kahramanmaraş’a atanan ve görev yapan Valiler ile mesleğimiz gereği içli dışlı olduk.

Kahramanmaraş halkı ile kucaklaşan, Devletin merhametli yüzünü topluma yansıtan isimleri hatırlamaya çalıştım.

Bu isimleri sıralayacak olursam; merhum Adnan Darendeliler, Mustafa Demir, Atilla Vural, Aslan Yıldırım, İlhan Atış ve Niyazi Tanılır ilk aklıma gelen Valiler olarak hafızamda izleri var.

6 Eylül 2023 günü Kahramanmaraş Depreminin ( 6 Şubat 2023) üzerinden 7 ayın geçtiği gün bir süre önce Kahramanmaraş Valiliğine atanan Sayın Mükerrem Ünlüer beyi ziyaret ettim.

Sayın Valideki samimiyet, içtenlik ve vizyonerlik beni çok mutlu etti. İyi bir yönetici ve dost olan değerli Valilerimizden Niyazi Tanılır, Sayın Ünlüer ile ilgili bana şunları yazdı; “Yeni valiniz de vizyoner bir insandır. Yerel siyasetçiler sahip çıkar ve destek verirlerse şehrin yeniden yapılanmasında ciddi katkı sağlayacak donanıma sahiptir”

435f44ef-62a7-43e9-a95d-5b85bf258b0c.jpg

17 Eylül günü göreve başlayalı bir ay olacak. Şimdi şehri tanımaya, ilçeleri ziyaret ediyor.

Sanıyorum bir aylık süre dolduktan sonra kamuoyunun karşısına çıkacak ve Kahramanmaraş için nelerin planlanması gerektiğini dile getirecek.

Vali Ünlüer, Düzce depreminde orada Vali Yardımcısı olarak görev yapmış ve koordinatörlük yapmıştır. Deprem yaşamış ve bu konuda tecrübesi olan bu ismin Kahramanmaraş’a tesadüfen atanmadığını da öğrenmiş oldum.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör ile 2003 yılından bu yana tanıştığını da sözlerine ekleyen Ünlüer; "İnşallah Kahramanmaraş’ı hak ettiği yere getirebilmek için canla başla çalışacağız” diye içten konuşmasından da çok mutlu oldum.

Bir Vali Halk ile iç içe olmalıdır. Görev yaptığı şehrin sokaklarını iyi tanımalıdır.

Her fırsatta halkla bir araya gelmeli halkın devletten beklentilerini öğrenmeli ve ona göre de politikalar geliştirmelidir.

Vali bir şehirde Devleti temsil eder. Cumhurbaşkanını temsil eder. Bir Vali ne kadar ufku açık ve donanımlıysa o nispette de görev yaptığı şehre faydalı olur.

Yaklaşık 45 dakikayı bulan sohbetimizde Sayın Vali ile ilgili izlenimlerim çok iyimserdir.

49635aee-445a-4342-a99d-dd689aebeac9.jpg

İnşallah yanılmayız.

İnşallah depremin yaralarını kısa sürede kapatacak yatırımların şehrimize kazandırılması için valimiz öncü olur, koordinatör olur.

Bu şehirde yaşayan bizlerinde hafızalarında güzel izler bırakır, hatıralar bırakır.

Bu duygu içinde Sayın Ünlüer’e Kahramanmaraş’a hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi