Derdimizi Kime Anlatacağız?

Devlet Kurumlarında çalışan iş bilmezler yüzünden bir adım yol alamadık ve böyle giderse alamayacağımız kesin !.. bir umudum var yeni valimiz Mekerrem Ünlüer !..

6 Şubat'ın üzerinden 8 ay geçti halen bir çivi çakamadık !.. Bir çıkıp sormuyor ne oluyor ? diye.. böyle devam ederse bir hesap soran olmazsa: "  yandı Maraş yandı " diye türkü söylemeye başlayın bugünden.. Şehirde göç başını aldı gidiyor..

Devlet vatandaşın yolunu kesmese, mevzuatla tüm yolları takamasa Kahramanmaraş 5 yılda yağa kalkar ama her yerde mevzuatta takılıyoruz.. bu mevzuatın önüne geçemiyoruz..

Şehirden kaçıp giden gidene, her bina da satılık daire var, binlerce bağ ve bahçe var satılık.. nasıl olmasın ki 450 bin kişi şehri terk etmiş , kimin umurunda !.. halen göç vermeye devam ediyoruz..

İş Bilmez kamu görevlileri : Az hasarlı , orta hasarlı, ağır hasarlı binaları ayırt edemediği gibi fabrikaları da anlayamadılar.. Beton yapı ile prefabrik yapıyı bilmiyorlar..

Deprem bölgesindeki OSB sanayicilerinin taleplerinden birisinin de prefabrik sanayi yapılarının betonarme yapılardan ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Sanayiciler sesini Çevre ve Şehircilik Bakmayanı Mehmet Özhaseki'ye duyuramadı..!

Sanayici bağırıyor Sayın Bakmayan, bir sefer Fabrikalarımıza bakın ne olur ! : " 8-10 katlı betonarme bir bina ile, yatay mimari ile inşa edilmiş prefabrik bir sanayi tesisi aynı mevzuata tabi tutuluyor. Oysa ki prefabrik bir fabrikanın sadece hasarlı kısmını güçlendirmek veya güçlendirme mümkün değilse hasarlı kısmını kaldırıp, yeniden inşa etmek teknik olarak mümkün. Ancak mevzuat, orta ve ağır hasarlı yapıların yıkılmasını zorunlu kıldığı için, sanayi tesislerimiz de aynı prosedürlere tabi tutuluyor. Bu konunun çözümü için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız başta olmak üzere devletimizin desteğini bekliyoruz” diyor ama Sanayici duyan var mı ? , bölgeye gelip gezip bakıp da görmeden gidenlere bir çift sözümüz var :" Fakirin ekmek kapısı Fabrikalar, ülkenin döviz kasası fabrikalar bunu unutmayın !.

Kış geliyor 5700 orta hasarlı bina , bize göre hasarsız bunlar ne olacak yeniden bir inceleme yapılacak mı ? yıkalım diyorsanız en iyi yakımcı İsrail Katilleridir çağırın onları şehri bombalasın bir iki günde yerle bir olur..(!) sizde kurtulursunuz bu millette kurtulur..

OSB’lerdeki fabrikalarda yapılan hasar tespit çalışmalarında organize sanayi bölgelerine yetki verilmesini şehir içindeki orta hasarlı binaların yerinde incelenmesi için ilçe Belediyelerine yetki verilmesi gerekiyor..

Deprem bölgesinde : emlak, arsa, tarla, bina para etmiyor, satan çok alan hiç yok, üstelik maliyetinin yarı fiyatına veriyorlar alan yok..  para etse herkes satıp kaçıp gitmeyi planlıyor..

Deprem zedeler dertli hem de ne dert  : Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sesini duyura bilir mi bilemiyorum.. iş bilmez, kamu görevlileri, deprem zedeleri göremeyen bakamayan , bakamayan bakanlar yüzünden yarını göremeyen Deprem zede Sanayici, esnaf , vatandaş canından bezmiş halde her gün isyan etmeye devam ediyor.. elinden tutan maalesef ki yok..

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi