Bugünün Zaferi

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafeler ayı Ağustosu nasıl okumalı !Türkün 3500 yıllık tarihine baktığımız zaman: Çocuklarımız, torunlarımız diyerek vatan- Yurt demişler.. bu uğurda milyarlarca can vermişler.. Anadolu'yu bize yurt yapmışlar..

Az bir geriye gittiğimizde : Türklerin anayurdu Orta Asya bozkırlarıdır sonucuna götürmektedir. Orta Asya'nın sınırları ise doğuda Baykal Gölü'nden batıda Hazar Denizi ve Ural Dağları'na; kuzeyde Sibirya bozkırlarından güneyde Tanrı Dağları ve Gobi Çölü'ne uzanmaktadır.

Anadolu'ya Türkler'in ilk gelişi 4. yüzyılın sonlarına doğru Batı Hunları (Avrupa Hunları) tarafından gerçekleştirildi. Hunlar bir taraftan Balkanlar üzerinden Trakya'ya doğru yürürken, diğer taraftan Batı Hunları'nın doğu bölümü de Kafkas dağlarını aşıp, Anadolu'ya girdi.

Bu topraklar kendiliğinden bize verilmedi.. Alp Arslan'ın 1071 Malazgirt Zaferi'nden sonra İran üzerinden gelen Türk boyları Anadolu'ya yerleşmeye başlamışlardır.

Türk tarihi açısında önemli bir yeri olan Malazgirt Savaşı (26 Ağustos 1071), Selçuklular ile Bizanslılar arasında vukua gelmiştir. Bu savaş Bizans İmparatorluğu'nu yıkılış sürecine sokarken Selçuklular için ise Anadolu'nun kapısı görevi görmüştür. Nitekim bu savaştan sonra Anadolu Türk yurdu haline gelmiştir.

Türklerin Anadolu'ya gelişi, hem kendi tarihimiz hem de dünya tarihi açısından önemli dönüm noktalarından biridir. 1071 yılında gerçekleşen Malazgirt Savaşı'nın ardından Bizans ordusu dağıldı; Türkler bu zaferin ardından Anadolu içlerine gelerek, Ege ve Marmara kıyılarına kadar ilerlediler.

Türklerin soyu : Nuh peygamberin (AS) oğullarından Yâfes'in "Türk" adlı oğlunun neslindendir. Türk milletinin kökünün dayandığı "Türk" adındaki insan, insanlığın ikinci babası Hz. Nuh Aleyhisselam'ın oğlu Yâfes'in oğlu olan Türk..

Çok geriye gitmeyelim 15 Temmuz 2016 da ülkemizi yıkmak Türk milletini tarihten silmek isteyen mücadeleyi hepimiz biliyoruz..

1919 ve 20 daki tarihi şehir savaşlarını dedelerimizden dinleyerek büyüdük..

Sözün özü : Bu topraklar bize yurt edildi ise kendiliğinden olmadı.. çok büyük bedeller ödendi.. yarın bu bedelleri ödemek istemiyorsak.. daha çok çalışacağız daha çok ihracat zengin ülke olacağız.. başka çaremiz yok, üretim üretim.. ihracat üretim zengin Türkiye..

İşte o zaman 30 Ağustos Zafer Bayramın bir anlamı olur..

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi