Binalar yıkılacak mı? Bu bilinmezlik umutsuzluk yaratıyor

6 Şubat 2023 tarihindeki deprem sonrası Kahramanmaraş'ta görevlendirilen koordinasyon ekipleri Bakan ya da bir Vali başkanlığında her gün her sabah toplanıp dağılıyorlar.

Her gün ne karar alınıyor? Bu kararlar nelerdir? Şehrin yeniden inşa ve ihyası için ne gibi bir proje var? Bunlardan kimsenin haberi yok. Biz gazetecilerinde haberi yok.

Kente gelen siyasiler ha bire çadır kentleri geziyorlar. Çocuklara küçük hediyeler veriyorlar ve bol bol fotoğraf çektiriyorlar. Sonuç nedir?

Ağır hasarlı binaların orta hasarlıya, orta hasarlı binaların az hasarlıya, onların da hasarsıza dönüşmesinde bir dahliniz var mı? Yoksa neden olmadığını ya da olup olmaması gerektiğini açıklayabilir misiniz?

Şu depremin ilk gününde her vatandaşa ödeneceği söylenen 10.000 TL'lik yardımın Kahramanmaraş’ta kaç aileye verilmediğini hiç gündeme getirdiniz mi mesela? Ya da 15.000 TL olarak açıklanan yol yardımlarının kimlere verilip verilmediğini. Bu yardımlardan faydalanamayan vatandaşların faydalanma durumunun olup olmadığı hakkında bir açıklamanız var mı ya da?

Kahramanmaraş’tan kent dışına çıkan ne kadar vatandaşımız var? Neredeyse üç ay oldu deprem olalı. Kentin ticaret merkezi olarak bilinen Trabzon Caddesi, Azerbaycan Bulvarı, Hükümet Caddesi kısaca o bölgeler ile ilgili ne gibi planlama yapılıyor. Bunu bilen var mı?

Her sabah yapılan bu Koordinasyon toplantısı sonrasında “ iki cümlelik bir açıklama yapmak bu kadar zor mu?”

Vatandaş haklı olarak isyan ediyor. Ne olacak halimiz diye!...

FIRAT GÖRGEL “HER ŞEY PLANLANIYOR AZ SABIR!” DİYOR

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Fırat Görgel ile 27 Nisan 2023 tarihinde yotutube.com/marasgundemtv’de  “SİYASET GÜNDEM-ÖZEL” Programında arkadaşım Bekir Doğan ile konuk ettik.

Programda Sayın Görgel’e ticari bölgemizin ne olacağını sorduk? Tutuklanan müteahhitleri sorduk. Ve bundan sonra neler yapılacağını sorduk. Burada bunların tamamını anlatacak değilim. (1) Siyaset Gündem Özel - 5- Konuğumuz: AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel - YouTube   bu linke tıkladığınızda bütün söyleşiyi izleyebilirsiniz.

Sayın Başkan diyor ki; Yeni bir şehir kuruyoruz. Ticari bölgeler ve kentin yeni imar planı üzerinde ciddiyetle çalışıyoruz. Kentteki dereler açılacak. Yeni bir imar planı yapılacak. Şehir merkezi daha da cazibeli hale getirilecek. Hasarlı binalar ile ilgili çalışmalar sürüyor. Önümüzde birkaç hafta içinde bunların bilinmezliği sona erecek diye konuştu. Daha fazla detay için canlı programımızı izlemenizi öneririz.

Kahramanmaraş için, deprem ve deprem sonrası için siyasilere sorularımız devam edecek.

Depremi gündemden çıkartmamaya kararlıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi