BAŞKONUŞ’TA KIZILGEYİKLERİN FERYADI

Başkonuş, benim sevdalı olduğum yerlerin başında gelendir. Kahramanmaraş’ta Afşin Eshab-ı Kehf ve Başkonuş benim en çok gittiğim yerlerden biridir.

Eshab-ı Kehf’e gittiğimde manevi huzur bulurum. Yokluk, hiçlik arasında gider gelir ruhum. Ve bir günde benim bir gemiye binerek sessizce bu limandan gideceğimi bilir, tövbe ederim. İşte geldik işte gidiyoruz…

Başkonuş bölgesine neredeyse 35 yıldır gider gelirim. Yalnız gitmeyi daha çok severim. Bazen de az konuşan birini tercih ederim. Çünkü Başkonuş’ta doğanın sesini dinlerim. Eskiden çoğu insan Sersem yaylasını bilmezdi ve doğru dürüst yolu da yoktu. Bazen Serseme çıkardım bazen de yarı yoldan dönerdim. Şimdilerde Sersem’e çıkmıyorum. Doğanın tahrip edilmesine gönlüm razı olmuyor.

Sevgili mahallelim Erol Yorulmaz Sersem’de kamp yapmış, içinden geçenleri kaleme dökmüş. Duygulanmamak elde değil. Kızıl geyiklerin, leylakların feryadını öylesine yüreğinde hissetmiş ki bakın neler yazmış?

Diyor ki; Gün gelmiş Sersem’i; çevreye karşı duyarsız, nebat ve hayvanata saygısız, âdemoğullarının haksızca, günü birlik işgalleriyle, bu huzur kokan diyarın huzuru bozulmuş. Motorlarıyla, çeşitli araçlarla kornalar çalarak, sağa sola ateş ederek, grup halinde gelip, gecenin sessizliğini bozmaya başladıkları andan itibaren Kızıl Geyik sürüsü, leylekler başka diyarlara göç etmeye başlamış.

Yurt ve yuva özlemiyle gecenin ilerleyen saatlerinde, arada uğrayan Kızıl Geyik sürüsünün, gecenin o huzur veren sessizliğini bozan çığlıkları, dört bir yandan semaya yükselirmiş. Leylekler semadan hasretle Serseme bakarak bu çığlıklara eşlik ederlermiş. Bu çığlık değil sanki âdemoğluna meydan okumaymış. Çığlıklara kulak verdiğinizde yüreğiniz sızlar, gözyaşlarınıza hâkim olamaz, adeta zopur gibi gözyaşlarınız toprağa düşermiş.”

**

Diline, yüreğine, kalemine sağlık kardeşim. Ben öyle mistik duygular ve bu süslü cümleleri bilmem.

Yazına ve Kızılgeyiklerin, Leyleklerin feryadının dinmesine belki katkım olur diye bunu yazıyorum.

Diyorum ki;

Sersem Yaylasına araç parkı girişi yasaklanmalıdır. Doğa kendini yenilesin. Geyikler, kuşlar ve diğer canlılar yeniden hayat bulsun….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi