Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz !

20 yıldır belediye başkanlığı yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, çıraklığını, kalfalığını yaptı artık ustalık dönemi ve bende diyorum ki : " Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz " Osmanlı döneminde mutasavvıfların ve divan şairlerinin söylediği birçok söz, günümüzde de sıklıkla kullanılmaktadır. Bunlar arasında en bilinenlerinden biri ''Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'' sözüdür. doğru bir söz !
Lafla peynir gemisi yürümez. Boş boş konuşmak , Söylediklerin Lafta kalmasın , eyleme dönüşmesi gerekir ..Bu sözün özü : sözden çok daha önemli olduğu vurgulanır. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş bugüne kadar yaptıklarına baktığımız zaman : Ayinesi , yaptığı eserleridir..
yok denecek kadar az imkanlarla neler yaptığı ortada, birde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi imkanları elinde olursa neler yapmaz ki ?
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz sözüyle anlatılmak istenen şudur: Bir kişinin hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler o kişinin sözlerine değil icraatlarına bakması gerekir.. Türkoğlu bakın başka söze gerek yok..
Bugün Osman Okumuş çalışmalarını herkes takdir ediyor.. etmeyen bir tek kişi yok..
Bugünlerde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek günlük 20 saat çalışan Osman Okumuş, şehrin yeni atom karıncası oldu.
Her ziyarette şunlara değiniyor..
Kahramanmaraş'ta Neler Yapacağız?
İlk iş, her alanda planlama ve strateji üretimi olacak. Master projeler hazırlanacak. Bunu gerçekleştirecek proje ekipleri ve finansman modelleri oluşturulacak. Şehrin tüm dinamikleri ile birlikte yöneteceğiz, birlikte büyüteceğiz. Dinleyen, çözüm üreten ve zamanı verimli kullanan bir Başkan göreceksiniz.
Az zamanda çok iş yapma mecburiyetimiz var.
Bir yandan şehirleşme ve yapılaşmada acil konuları çözerken, diğer yandan gelecek nesillere daha yaşanabilir bir kent mirası bırakmak için somut adımlar atacağız. Yatay Mimari, Yeşil Şehir, Sürdürülebilir Kalkınma, Kadim Şehir Merkezi, Doğa Dostu Uydu Kentler, İhtisas Sanayi Bölgeleri, Girişimcilik Merkezleri, Zanaat Atölyeleri, Kültür Kampüsleri, Fauna Vadisi, Su Dünyası ve Spor Arenaları gibi eserler ile Kahramanmaraş ilk defa tanışacak. Anadolu'da Cazibe Merkezi nasıl olur, diyenler, bundan böyle öncelikle Kahramanmaraş'a bakacak. Yeni dönem Kahramanmaraş'a çok yakışacak." diye sözlerini bağlıyor..
fazla söze gerek var mı ?
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bekir Doğan Arşivi