AHMET ÖZDEMİR VE FIRAT GÖRGEL

Siyasi partilerde belli konumlarda olan ve parti adına söz söyleme yetkisi bulunan insanları mesleğim gereği gözlemler ve kendi kanaatimce de onlara not veririm.

Bir insan söylediği sözleri ile çelişmeyen günlük yaşantısı var ise o insanlara daha çok saygı gösterir değer veririm.

Ancak eline mikrofon geçtiğinde farklı günlük hayatında da daha farklı bir yaşam biçimine şahit olduğum insanlara da mesafeli durmaya gayret ederim. Çünkü iki kimlikli insanlardan ülkeye ve millete bir “hayır” gelmeyeceğini de iyi bilirim.

Bu gün Ak Parti’de kongre süreci başladı. Andırın ve Onikişubat ilçe kongreleri yapılıyor.

Ahmet Özdemir ve Fırat Görgel Kahramanmaraş siyasetinde ilkeli duruş ve tek düze yaşamı ile toplum tarafından kabul görmüş iki isim.

Bu gün Fırat Görgel yeniden delegenin karşısına tek aday olarak çıkıyor. Bu süreç içinde partili partisiz insanlarla yaptığımız birebir sohbetlerde Ahmet Özdemir ve Fırat Görgel için adam gibi adam sözlerini çok duydum. Her iki isme siyasi hayatlarında başarılar dilerken yazımı Ahmet Özdemir’in bir süre önce manşet gazetesine verdiği söyleşide yaptığı açıklamasının bir bölümü ile devam ettirmek istiyorum. Diyor ki;

BEKLENTİ İÇİNDE SİYASET YAPMIYORUM

“Milletvekili olmak için değil, belediye başkanı olmak için değil, birilerini bir yerlere yerleştirmek için değil benim amacım, ana unsurum cumhurbaşkanımızın bu ülke için düşündüklerine katkı sağlamaktır”

 “Ben AK Parti’nin bu ülke için verdiği emeği çok yakinen bilen, cumhurbaşkanımızın bu konudaki yükünü çok yakinen bilen biriyim ve burada olma sebebim cumhurbaşkanımızın bu ülke için hissettiklerini Kahramanmaraş’ta kolaylaştırmak ve bu konuda ona destek olmaktır. Bunun için buradayım. Bu kongre sürecinde bu şekilde hareket edeceğim. Her kongre sürecinde kongre yaklaştığında il başkanı ile şikâyetler olur. Benden hoşlanmayan, benim burada oluşumla ilgili rahatsız olanlarda olabilir. Onlar dahi bu milletin bir unsuru, bir parçasıdır. Onları dahi öteleyemem. Çünkü herkes beni sevmek zorunda değil, ama ben bu milletin her ferdini sevmek ve onun hakkını gözetmekle yükümlüyüm. Bu şiarla, bu düşünceyle kongre sürecini gerçekleştireceğiz” demişti.

MHP İL BAŞKANLIĞI SEÇİMİ VE BİR KAÇ SÖZ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında, ülkenin geleceğini partisinin geleceğinin üzerinde görerek, güçlü bir devlet yapılanması olan Cumhurbaşkanlığı sisteminin önünü açmıştır.

Bu yönü itibariyle Türkiye 2019 seçimleri sonrasında gazete patronlarının yönettiği bir ülke olmaktan çıkarak halkın % 50+1 oyunu almış bir ismin yöneteceği sürece evrilmiştir.

Günü birlik politika yapan ülkenin ve milletin geleceğine yönelik bir projeksiyonu ve idealleri olmayan insanların bunu zaten anlamayacağını görebiliyoruz.

27 Ağustos 2017 Pazar günü MHP Kahramanmaraş İl Teşkilatı üçüncü defa seçimini yapacak.

İl Başkanlığı için Ömer Özkan ve Ertuğrul Doğan delegelerden oy isteyecekler. Öncelikle Kahramanmaraş’ta güçlü bir kamuoyu oluşturma yeteneği olan, yerel konulara vakıf ve açıklamalarıyla gündem olabilecek güçlü bir teşkilatın olmasını şehrimin gelişimi adına isterim.

Çünkü güçlü muhalefet, iktidara yeni hizmetler yapmasının da önünü açar. Güçlü iktidar, güçlü muhalefet ülke geleceği kaygısı içinde siyaset yaparsa bundan ülke ve millet kazançlı çıkar.

Sayın Bahçeli’nin ifade ettiği gibi; siyaset iç çamaşırı seviyesine düşürülürse bundan da herkes zarar görür.

Bize düşen söz; adaylara başarılar dilemektir.

Bu hafta sonu yapılan Ak Parti ve MHP kongrelerinin şehrim ve ülkem adına güzelliklere sebep olmasını diliyorum.

Önümüzdeki hafta başından itibaren Kurban Bayramı telaşı içine gireceğiz. Olur ya belki bir daha köşe yazısı yazma imkanı olmaz ise şimdiden Türk İslam Aleminin ve Kahramanmaraşlının Kurban Bayramını tebrik eder, bayramının barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi