2023 yılına girerken neler hissediyorum

“Umut” insanoğlunun vaz geçilmezidir. Bir insan umudunu yitirdiğinde her şeyini yitirir.

Birkaç gün sonra 2023 yılına giriyoruz. Bende 60 yaşına giriyorum. Hani yeni bir deyimle “ikinci bahar” diyorlar ya. Bende ikinci bahar dönemine girdim. Allah hakkımızda hayırlısını nasip eylesin.

Kahramanmaraş’ta geçen son dört ay içinde temel gündem Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası seçimleriydi. 19 Kasım günü seçim yapıldı. Seçimi kazanan Mustafa Buluntu ve ekibi iş başı yaptı. Kahramanmaraş için hayırlı uğurlu olsun. Oda seçimleri şehirde birkaç ay hareket getirdi. Şimdi yine derin bir sessizliğe büründü.

Bu sabah birkaç esnaf ziyareti yaptım. Kimsenin yüzü gülmüyor. Herkeste bir karamsarlık ve umutsuzluk hâkim. Esnaflar diyor ki; “Sattığımızı tekrar yerine koyamıyoruz!” Bana soruyorlar, “sizin cephede neler var?” Bende onlara diyorum ki; “Değişen bir şey yok! Sizde nasılsa durum bizde de aynı.” Ancak ben en olumsuz gördüğüm konularda da bir hayır arayan, iyilik arayan bir yapım var. Şundan çok eminim “Allah rızık verendir.” Onun için ben sadece kendimi çaba göstermekle sorumlu hissederim. Gerisi Allah’ın takdiridir.

**

2023 yılı Haziran ayında Genel Seçimler yapılacak. Milletimiz Cumhurbaşkanı ve Milletvekillerini seçmek için sandığa gidecek. Çıkacak olan sonuçların Milletimizin hayrına olması Rabbim ’den diliyorum.

Şu anda Kahramanmaraş’ta siyasi partilerde ufak tefek kıpırdanmalar var. Kimileri Teşkilat seçimlerini yapıyor. Kimi Partilerde ise Milletvekili adayı olmak için Teşkilat görevlerinden istifa eden isimlere rastlıyoruz.

Bu konuda sokağı dinliyorum. İnsanlar lider egemen anlayışa eleştiriler getiriyorlar.

Diyorlar ki; “Cumhurbaşkanlığı farklı Milletvekilliği farklı, Hangi liste hoşuma giderse o listeye gider oy veririm”

Bu ve benzeri gibi düşünen insanların oy yüzdelerini bilmiyorum. Ancak siyasi partiler aday belirlerken tabanda karşılığı olan isimleri belirlemez ise TBMM’de farklı sonuçların ortaya çıkacağını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok diye düşünüyorum.

**

2023 seçimlerine kaç farklı koalisyon ile gireceğimiz net olarak belli değil. Şu anda Cumhur ve Millet İttifakı diye iki büyük yapı var.

Cumhur İttifakının adı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diğer ittifak ise şu anada kadar adayını belirlemedi. Ama ibrenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafında olduğunu da görebiliyoruz.

Bu seçimde % 0.5 rakamı büyük bir sayıdır. Zira % 50.01 alan Cumhurbaşkanlığını kazanacak. Onun için bu seçimde koalisyonlar seçim öncesinde yapılıyor. Bu iyi mi yoksa kötü mü zaman gösterecek.

Türkiye’de uygulanan “Türk tipi Başkanlık seçimi” ikinci defa vatandaşlardan oy isteyecek. Vatandaşlar bu sistemden memnunlar ise Cumhur İttifakından yana tercihini kullanacak. Eğer memnun değiller ise Millet ittifakından yana tercih yapacaklar.

**

Bu seçimde;

Sistem

Aday

Milletvekili adayları

Vatandaşlar tercih yaparken bu üç konuya da bakacak ve ona göre oy verecekler. Çünkü bu sistemde % 001 oy büyük ve önemli oy’dur.

Ekonomik sıkıntı, EYT, maaşlar ve daha birçok sorun ile 2023 yılına giriyoruz. 2023 yılı birçok farklı olaylara da gebe gözüküyor. Allah milletimiz için hayırlı olanları nasip eylesin.

Sağlıklı kalınış sevgili dostlarım

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet TAŞ Arşivi