CHP gurubu deprem bölgesine geliyor!

CHP gurubu deprem bölgesine geliyor!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelecek hafta Kahramanmaraş merkezli depremin yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Özel, "Haftaya, resmi kayıtlara göre 50 bin 783 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli, 11 ilimizi etkileyen büyük depremin yıl dönümünde bütün grup olarak, önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak bütün parti yöneticilerimizle deprem bölgesinde olacağız." dedi.

Özel, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara bir kez daha Allah'tan rahmet diledi.

Depremin, 21 yıldır tek başına iktidarın hüküm sürdüğü bir ülkede yaşandığını belirten CHP Genel Başkanı Özel, depremin 40 milyar dolar deprem vergisi tahsil eden, 8 imar affı çıkaran ve bu aflardan 26 milyar lira gelir elde eden ve bu kaynakları dirençli kentler yaratmak için kullanmayan bir iktidar döneminde yaşandığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hemen bölgeye gittiğini hatırlatan Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gittiğimde gördüğüm manzara ömrüm boyunca unutmayacağım, ömrüm boyunca rüyalarımdan çıkmayacak bir manzaraydı. Bir beldede 70 tane kadının öldüğünü gördüm. Bir gece önceki depremde sarsılan ama çok yıkılmayan Nurhak'ta erkekler toplanmışlar hep birlikte 'Vakit o vakit, tek başına kazan kaynamaz, kara kazanlar kaynasın. Aç açıkta kimse kalmasın, hep birlikte yemeğimizi pişirip hep birlikte paylaşalım. Hadi herkes evlere girsin, öte beri alsın' demişler. 70 kadın Nurhak'ta evlere girdi. Saat 13.24'te 7,6'lık depremde o 70 kadın, enkazın altında kaldı. Onların o acılı hatıralarının önünde, 50 binin üzerindeki vatandaşımızın hatırasının önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.