Hava Alanı – Uçak Seferleri

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş , telefon açtı,” abi çok önemli bir konumuz var senin burada olman gerek vekilimiz toplantı yapacak,” dedi.
Cuma günü Ankara dan Kahramanmaraş gelen CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztünç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Tuba Köksal da içinde bulunduğu uçak Kahramanmaraş yerine Gaziantep inmiş , her zaman ki hali !
Kahramanmaraş yerin Gaziantep inmesi sebebi ile CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç dün zehir zemberek basın toplantısı yaptı.
İyi de bu sadece bu cuma günü olan bir hadise değil ki ?
Kahramanmaraşlı bu çileyi 29 yıldır çekiyor.. biz Kahramanmaraş’ın sahibi yok dediğimiz zaman kızıyorlar..
Gaziantep günlük 60 uçak inip kalkıyor.. Kahramanmaraş üç uçak inmiyor.
Dönemin Başbakanı Tansu Çiller 1995 yılında Kahramanmaraş Hava alanını açılışını yapması ile ILS cihazı gündeme geldi o günden bu güne kadar alıp takamadık.. Her yıl DHMİ tarafından alınacağı söyleniyor ama maalesef ki alanda bugüne kadar olmadı..
Yağmur, Kar, sis, rüzgar vs. hava bulanık Kahramanmaraş uçağı Gaziantep iner, yolcular otobüsle özel araçla gider gelir.. çile bitmez..
Bunu söyleyince : hemen kızar savunmaya geçerler..
Kahramanmaraş uçak gelir mi gelmez mi? Sorusu birinci sırada sorulan soru olduğu için Kahramanmaraşlı Gaziantep veya Adana dan uçmayı tercih ediyor..
Bir dostumuz : Gaziantep size bu kadar yakın olduğu için , bu hava alanı çalıştırmaz buraya uçak indirmez ILS cihazını da takmaz diyor.. ILS cihazı takılsa yine uçak buraya indirmezler diyor..
KİPAŞ Holding Söke Kağıt Fabrikası açılışına gittik. Benim de içinde bulunduğum uçağın pilotu anos yaptı: Sinyal alamıyorum , Gaziantep ineceğiz dedi..
Orda altın gibi bir sözü vardı uçak içinde olanlar hatırlar: Her Zaman olduğu gibi yine Kahramanmaraş hava alanından sinyal alamıyorum demişti.. üstelik o gün hava açıktı, yağmur kar , sis yoktu..
Her zaman uçak içindeki anos : Kahramanmaraş hava alanından sinyal alamıyorum , der ve bunun üzerine : Bu cihazın Fiyatını soran Hanefi Öksüz : 3 Milyon olduğunu duyunca yarın alın faturasını Kipaş kesin dedi..
DHMİ , biz bağış almıyoruz , kendimiz alırız dedi.. 3 yıl geçti ne alan var ne de takan var..
6 Şubat Depremlerinde : Kar , soğuk, fırtına, yağmur tüm olumsuz hava şartlarına rağmen günlük en az 100 uçak inip kalkan Kahramanmaraş Hava Alanı o gün tüm uçaklara sinyal veriyordu ama bugün vermiyor..
Şunu kafanıza sokun: Gaziantep yanı başımızda iken Kahramanmaraş uçak seferi koydurmazlar, gelen iki – üç uçağıda indirmezler..
Kahramanmaraş hava alanı hiçbir zaman iyi bir hava alanı olmaz, bir süre sonra da kapatırlar.. bunu iyice anlayın artık..
30 yıldır biz bu filimi izliyoruz bıktık usandık artık..
Kahramanmaraş Sahipsiz bir şehir
iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi