M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

Politika Kazanı Isındıkça Isındı

 

    Kahramanmaraş’ta politika kazanı ısındıkça ısındı. Ak Partideki temayül yoklaması siyaset kazanındaki yağı fokur fokur kaynatmaya yetti de arttı. Kaynar kazandan kim çıkar, kim canını kurtarır bekleyip göreceğiz. Dost meclislerinde gerilen sinirleri yumuşatma adına siyasi fıkraların anlatılmasına çoktan başlandı. İnanmazsanız dün akşam beni ve beraberimdeki dostları dakikalarca güldüren fıkrayı sizlerle paylaşabilirim.

          “Cehennemde her şehrin günahkârları için bir kazan varmış. Kazanlar kaynar yağ ile doluymuş. Her şehrin günahkârları kendi kazanlarına atılarak cezalandırılıyormuş. Her kazanın başında dört, beş zebani varmış. Bu zebaniler, kazanından dışarı çıkmaya çalışan günahkârların kafalarına vurarak tekrar kazana sokuyorlarmış. Bütün kazanlardan dışarı çıkmaya çalışan günahkârlar olmasına rağmen Maraş’ın kazanından kimse kafasını bile çıkarmıyormuş. Bu durum baş zebaninin dikkatini çekmiş. Zebanilerden birini yanına çağırmış ve sormuş;

    Ey Zebani, kazanların hepsinde bir gürültü bir şamata, feryat ve figan varken Maraş’ın kazanında çıt yok. Niçin hiç kimse kazandan çıkmaya çalışmıyor? Yoksa Maraş’ta hiç günahkâr yokta kazan boş mu kaldı?

    Zebani kısık bir sesle cevap vermiş; ‘Olmaz olur mu efendim, en kalabalık kazan Maraşlıların kazanı, ancak, kim çıkmaya çalışsa alttakiler mani oluyor. Dışarı çıkıp canını kurtarmaya çalışanı gerisin geri dibe çekiyorlar. Maraşlılar biz zebanilere iş bırakmıyorlar, kendi işlerini kendileri yapıyorlar.’

       Söz kazandan açılmışken isterseniz birazda siyasi partilerdeki kazanlardan söz edelim. Siyaset sahnesine ilk olarak Ak Partinin kazanları kuruldu. Kurulan kazanların içi ne ile dolu bilmiyorum ama kazana girmek için can atan atana. Burada isimlerini saymak istememe rağmen sayamıyorum çünkü AKP aday adayı sayısı 106 kişi. Çoğu tanıdık. Bir bölümü arkadaşımız, bazıları dostumuz. Çoğunun aday adayı olacağı çok önceden belliydi. Bazıları ise herkes gibi benim için de sürpriz oldu. Birde şaşırdıklarımız ve ‘edep ya hu’ dedirtenler var. Bu isimleri kazanda görünce inanın siyaset adına ben bile utandım. İnsanda akıl olmalı. Her önüne gelen kendini kaynar kazanlara atmamalı. Ama beklide ben yanılıyorum. AKP’nin kazanı beklide içi kaynar yağ dolu Cehennem kazanı değildir. Her şeye rağmen Allah, yar ve yardımcıları olsun. Adayların yarıdan çoğu o kadar deneyimsiz ve toy ki, dilerim girdikleri bu kazanda kalmazlar. Tekrar çıkmayı başarırlar…

       AKP adaylarının çokluğu mutlaka MHP’ye de yansır diye düşünüyordum, yanılmışım. Adaylık için müracaat süresi sona erdiğinde, kimler aday olmuş diye baktığımda; ‘Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimizin AKP’liler kadar iştahlı olmadıklarını gördüm. Aday adaylığı için müracaat edenler geçen döneme göre oldukça azalmış. 2007 Seçimlerinde aday adayı olarak müracaat edenlerin yarısına yakını bu dönem müracaat etmemişler. Nevzat Taner, Vahdet Sayın, Halit Altınköprü, Selman Özdoğan, Kamil Dedeoğlu, Faruk Atlı, Ahmet Alperen, Cuma Gözümoğlu, Fikret Soyer, Eshabil Karaca, Osman Genç, Ergün Baloğlu, Hasan Bayramoğlu, Ali Doğan, Şahin Yıldırım, Servet Arslan, Sadettin Demirci, Recep Tüten, Alp Arslan Kenger, Ahmet Korkmaz, Kurtuluş Alıç, Turgut Taşolar, Bülent Leventoğlu, Gökhan Gül gibi isimler aday adayı olmamışlar.

       Hem geçen dönem hem de bu dönem aday adayı olanlarda var elbet. Mehmet Akif Paksoy, Sefer Aycan, Kerim Yılmaz, Şule Arıkan, Ahmet Biçici,  Gürsel Demir, Günay Kodaz, Nida Gönen, Oğuz Tor, Necati Karatuluk, Hüseyin Albay, Cahit Gökşen şansını bir kez daha deneyenlerden.

         Ejder Oruç, Kadir Tanış, Akif Tolun, Neslihan Koca, Nusret Güloğlu, Kamil Koca, Fikret Ali Arayan, Âdem İnal ise bu dönem ilk kez aday olanlar.

      1990’lı yılların Siyasetçilerinden Maraşta unutulmaya yüz tutmuş Sayın Mehmet Kaya, Sayın Ayhan Özer ve Sayın Esat Bütün hizmet için bir kez daha varız demişler. Bu dönem MHP Milletvekili aday adayı sayısı böylece 24 olmuş. Biz, Vatan ve Millet aşkıyla yanan, Kuran, Ezan ve Bayrak sevdasıyla yaşayan ve bu amaçla yola çıkan kardeşlerimize başarılar diliyoruz. Bahtları ve yolları açık olsun.

      Siyaset Kazanı; içerisine girmek isteyenler yönüyle ‘Cehennem Kazanına’ hiç benzemiyor. Genciyle yaşlısıyla her önüne gelen benim neyim eksik, ben de adayım diyor. AKP Yöneticileri partilerindeki bu kazan merakını mutlaka değerlendirmelidir. Devletin baş edilemez, karşı konulamaz gücünü kendi gücü zanneden bazı zavallı bürokratların akın akın AKP’den aday olma nedenlerini mutlaka sorgulamalıdır.

      Sayın MHP Yöneticileri ise bir zamanlar bu partiden Milletvekili olan, İl Başkanı, İlçe Başkanlığı yapan onlarca insanın şimdi neden aday adayı olmadıklarını mutlaka sorgulamalıdır. Siyasi Partiler her dönem, adaylık dâhil her türlü organlarına adam bulabilirler. Ama oy verecek seçmen hariç…
BU DÖNEM ADAY OLMAYAN ESKİ ADAYLARIMIZ
1- Selman Özdoğan (MHP il eski başkanı, işadamı) (Fotoğraftaki)
2- Ahmet Alperen (KOSGEB İnsan Kaynakları Daire eski Başkanı)

3- Cuma Gözümoğlu (Kara Elbistan Belediye eski başkanı)

4- Faruk Atlı (Doktor)

5- Nevzat Taner (Eski milletvekili)

6- Fikret Soyer (Niğde Üni. eski Öğrt. Görevlisi)

7- Eshabil Karaca (Türkoğlu Ülkü Ocakları eski başkanı, İşadamı)
8- Osman Genç (Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği’ndeki görevinden istifa etti)

9- Ergün Baloğlu (Göksun-Eğitimci)

10- Hasan Bayramoğlu (Tekstilci-işadamı)

11- Ali Doğan (BOTAŞ Personel Dairesi eski başkanı)

12- Vahdet Sayın (MHP il eski başkanı, mali müşavir)
13- Halit Altınköprü (MHP il eski başkanı, işadamı)

14- Şahin Yıldırım (İller Bankası eski genel müdürü)
15- Servet Arslan (eski Öğretim görevlisi)
16- Sadettin Demirci (Eczacı)
17- Recep Tüten (Doktor)
18- Alp Arslan Kenger (Göksun'da muhasebeci- MHP belediye meclis eski üyesi )
19- Kamil Dedeoğlu (il eski başkanı, işadamı)
20- Ahmet Korkmaz (Em. Albay)

21- Kurtuluş Alıç (Belediye Meclisi eski üyesi, Mimar)

22- Turgut Taşolar (Elk. Müh.)
23- Bülent Leventoğlu (Kd. Em. yarbay)
24- Gökhan Gül (Maliye Bak. eski Vergi Baş. Kontrolörü) (www.kanal46.tv

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi