M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

Belediyelerimiz Ve Öğrenci Bursu

ÖSYM Sonuçları açıklandı. Tercih yapanların herhangi bir okula yerleşip yerleşemediği belli oldu. Asıl zorlu süreç şimdi başlıyor denilebilir. Bildiğiniz gibi 81 İlimizde de üniversite var. Yaşadığı ilde üniversite okuyacaklar için çok büyük problemler yok denilebilir. Farklı bir ilde üniversite okuyacak olanlar için ‘kayıt yaptırma, ev veya yurt bulma ve dört yıl boyunca yapılacak harcamaların bir bölümünü karşılayabilecek bir burs bulma’ heyecanı başladı.

Üniversiteli olmanın birinci aşaması kayıt yaptırmak: Üniversite kazanan ve kayıt yaptırmaya hazırlanan öğrenciler; ‘kazandıkları üniversitelerin internet sitelerine girerek kayıt işlemleri için açıklanan bilgileri’ mutlaka okumaları gerekmektedir. Bunu yapmayan öğrencilerin başına arzu etmedikleri işler gelebilir.

YÖK tarafından yürütülen Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları sayesinde, bu yıl ilk kez 32 üniversitede yapılmak üzere elektronik kayıt (E-kayıt) sistemi uygulanacak. E-kayıt işlemleri 28 Temmuz - 5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılabilecek. Bu uygulama sayesinde üniversiteye yeni yerleşecek olan öğrenciler isteğe bağlı olarak bildirilen tarihler arasında ‘e-devlet' kapısı üzerinden elektronik olarak kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında üniversitelerine giderek şahsen kayıt da yaptırabilecekler.

Elektronik kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin kayıt yaptırdıkları üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmayacak. Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabileceklerdir.

Üniversiteli olmanın ikinci aşaması barınacak ev veya yurt bulmak: Parası olan için problem yok, fakir fukara için problem çok. Ev ve özel öğrenci yurtları çok pahalı, öğrenciler için hazırlanmış olan rezidanslar ise fakir fukaraya göre değil. Devlet yurdu çıktı çıktı, çıkmadıysa; ‘kazandığın üniversiteye gir ağla çık ağla’ yani işin çok zor.

Üniversiteli olmanın üçüncü aşaması güvenilir arkadaşlar bulmak: Legal ve illegal ne kadar kurum, kuruluş ve örgüt varsa tamamının eli maalesef üniversitelerin ve üniversite öğrencilerinin içerisinde. Herkes gözünü bu gençlere dikmiş durumda. Kimileri eve yerleştirerek, kimileri yurda yerleştirerek, kimileri burs vererek kimileri ise kız arkadaş edinmelerini sağlayarak bu gençleri ağlarına düşürmenin peşinde. Legal veya illegal faaliyetler gösteren bu örgütlerin eline bir kez düştün mü yandın gitti. Bir daha kurtulmanın imkânı yok. Anne ve babalar aman dikkat. ‘Gâvurun ekmeğini yiyen gâvurun kılıcını taşır’ atasözünü sakın unutmayın. Bunu çocuklarınızın beynine mutlaka kazıyın…

Güvenilir bir ortam ve güvenilir arkadaşlar bulmak çok önemli. Üniversiteyi yeni kazanan yavrularımıza bu imkânlar sağlanamazsa eğer onlar için; ‘üniversiteli oldu’ diyebilir miyiz?

Bu konuda Belediyelerimize büyük işler düşüyor. Her fırsatta binlerce kişiye gıda paketi dağıttıklarını, binlerce kişiye odun ve kömür yardımı yaptıklarını, yüz binlerce kişiye iftar yemeği yedirdiklerini, sayısı asla tam olarak bilinmeyen dula, yetime, engelliye, bakıma muhtaç yaşlıya yardım yaptıklarını söyleyen sayın belediye başkanlarına bu hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum. Ve samimi olarak büyüğüyle/küçüğüyle sayın belediye başkanlarıma sormak istiyorum: ‘Sayın başkanlarım bu sene kaç üniversite öğrencisine burs vereceksiniz?’ Lütfeder bana cevap verirseniz, verdiğiniz bilgileri bir sonraki yazımda okurlarımla seve seve paylaşırım.

Bu mesele(üniversiteli öğrencilerin barınma ve geçinme) gerçekten çok önemli. Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin. Devlet imkânları ölçüsünde öğrencilerimizi yurda yerleştiriyor, kurs ve kredi veriyor ama maalesef yeterli olmuyor. Bu sebeple sayın belediye başkanlarımız; “hayırlı işler diler” babından gereksiz reklam harcamalarını durdurup üniversitede okuyan öğrencilerimizin IŞID, PKK, DHKP/C, MKP, TKP/ML, MLKP, PŞK, Hizbullah, Hilafet Devleti (HD), İBDA/C ve El Kaide gibi örgütlerin ellerine düşmemeleri için onların barınma ve iaşe giderlerine katkı sağlayacak burs vermeleri gerekmektedir.

Bizden hatırlatması…

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi