M.Fatih ERDOĞAN

M.Fatih ERDOĞAN

8 Şehit Daha Verdik

 

 

Hakkâri’nin Dağlıca bölgesindeki askeri birliklerimize 3 koldan düzenlenen bölücü terörist saldırıda 6 askerimizle 2 korucumuz daha şehit oldu. Ne din ne iman bilen bu dinsiz, imansız güruhu, PKK canileri yüreklerimizi bir kez daha kanattılar. Yüreklerimiz yine yangın yerine çevirdiler. Bizlere yine aynı ağıtları; “Yandı yürekler yandı, yağan kar ile sönmez” yaktırttılar. Şu aziz mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine Cenab-ı Hak onları kahretsin inşallah. Çıkan çatışmada 14 de terörist öldürülmüş. Mevla’m, tez günde diğerlerinin de canlarını alır inşallah…

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Sevgili Gençler;  "Üniversite tercihlerinizi yaptınız. Şimdi heyecanlı bir bekleyiş dönemi başladı. Günler yıl gibi geçecek ve hangi tercihinize yerleşeceğinize dair belki de yüzlerce rüya göreceksiniz."

ÖSYM resmen açıklamasa da yerleştirme sonuçlarının bayramdan önce ilan edilmesi bekleniyor. En kötü ihtimal bayramdan hemen sonra açıklanacaktır.

Kazanamayanlar lütfen üzülmesin, çünkü ek yerleştirme de en az 100, 150 bin kontenjan açığı bekleniyor. Ayrıca yeni açılan üniversitelere ve fakültelere de ciddi sayıda öğrenci alınacak.

Yetenek sınavı ile öğrenci alan üniversitelerde de sınavlar devam ediyor. İlgilenenlerin onları da yakından takip etmelerinde yarar var.

Yurtdışını düşünenler de, sınav sonuçlarını beklerlerse geç kalmış olabilirler. En azından düşündükleri üniversitelerle ön görüşme yapmalarında yarar var.

Hepinize bol şanslar diliyoruz. Sizler için dualar ediyoruz. Çünkü şansa ve duaya çok ihtiyacınız olacak…

YURT, BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, 2012–2013 öğretim döneminde, bir yükseköğretim programında okumaya hak kazanacak öğrenciler yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi için sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra başvurabilecek. 

Halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ön lisans, lisans ve yüksek lisans ara sınıf öğrencileri, 2 Temmuz–5 Ağustos; yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavıyla yükseköğretim programlarına girecek öğrenciler 17 Eylül–7 Ekim tarihlerinde başvuru yapabilecek. 

Başvurular, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun ''http://www.kyk.gov.tr'' internet sitesinden

alınacak.

ÖZEL OKULU NE ZAMAN DÜŞÜNELİM?

Veliler en çok şu soruyu soruyorlar bize; “ Çocuğumuz için özel okul düşünüyoruz ama İlkokulda mı, Ortaokulda mı, Lisede mi yoksa Üniversitede mi özel okula versek daha iyi olur?” Kendileri için cevabı gerçekten zor bir soru ama biz eğitimciler için oldukça kolay.

Her şeyde olduğu gibi eğitimde de en önemli dönem ilk (işe başlama) dönemdir. Çocuk beceriksiz ellerde eğilmeden, bükülmeden yanlış bir şeyler öğrenmeden özel okula verilmesi çok yararlı olacaktır. İlkokulu özel okulda tamamlayan bir öğrenci zaten iyi bir lise kazanacaktır…

Hele hele bu sene 4+4+4 sistemi yüzünden yaşanacak sıkıntılar ve karmaşadan zarar görmemesi adına imkânınız varsa hiç beklemeden çocuğunuzu mutlaka bir özel ilkokula yazdırmalısınız. Lütfen “Ağaç yaşken eğilir” atasözünü unutmayalım. Çocuğunuzun davranış, alışkanlık ve karakter özelliklerinin oluşacağı bu yıllardan daha önemli hiçbir dönem olmadığını sakın unutmayın.  Ne yaparsanız yapın ama temeli sağlam atın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
M.Fatih ERDOĞAN Arşivi