Tarih Tekerrürden İbarettir

2014 Yılında ilk Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç oldu.. kırsaldan şehir merkezine doğru gelen hizmet politikası izledi..

Hiçbir iş yapmıyor söylemi başladığında : Başkanım yaptığınız hizmetleri basınla paylaşın değimiz de yanlış adamlarla yola gittiği için bir süre sonra nefret dili yükselmeye başladı.. anketlerde dip yaptı.. Bugün Hayrettin Güngör gibi..

Son günlerinde : Bugün olduğu gibi Basın ve Sosyal Medya kullanımına ağırlık verdi ama kendini yönlendirenler yanlış kişi olduğu için kurtuluşuna yetmedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör: “ Geldiği gün basın ile kavgaya başladı, aradan iki yıl geçtikten sonra basın anlamaya başladı.. Başkanım bir basın danışmanı tut dediğimiz halde bildiği yolda yürüdü..

Erkoç gibi son günlerde : Sosyal Medya ve Basın ile çalışmak istese de bir basın danışmanı olmadığı için yanlış yolda giderek kendi sonunu hazırladı..

Mehmet Fatih Erkoç da , Hayrettin Güngör de ilçe belediye başkanları ile bir türlü barışık olamadı.. Milletvekilleri ile anlaşamadı , Partililerle anlaşamadı ve sonuç bugüne geldi..

10 yılda aynı tarihi iki defa yaşadık..

Türkçemizde bir söz vardır: “Tarih Tekerrürden İbarettir.” Geniş anlamlar ifade eden sayısız sözcüğe sahip Türkçemizde “Tarih Tekerrürden İbarettir.” Cümlesi de çok sık duyulan “Tarih tekerrürden ibarettir” cümlesi ne demek? Bunun tarifi tüm yukarıda anlattığım gibi..

“Tarih Tekerrürden İbarettir.”

En kısa anlamıyla bu cümle; daha önce yaşanmış bir olay, durum ya da olgunun şimdi ve gelecekte tekrar yaşanabileceği anlamına gelmektedir. Özellikle üzerinde konuşulan olmuş bir olayda kişiler geçmişte benzer yaşanmış olayları örnek vererek “Tarih Tekerrürden İbarettir.” Deyip aynı durumun tekrarlandığını kastedildiğini biliyoruz..

3. beş yıllık dönem yeni başlarken Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Fırat Görgel , 22 yıldır Ak Partinin , gençlik kolları, ilçe başkanlığı, il başkanlığı sebebi ile bizim bildiğimizin 100 kat fazlasını bildiğinden eminim..tarihi hatalardan ders alarak inşallah böyle bir kötü son ile görevini bitirmez.. Bugünden Fırat Görgel başkana başarılar diliyorum..

Ortak aklı kullanmasını bekliyorum..

Danışmanlar tutarak daha güzel hizmetler bekliyorum..

Başkan Hayrettin Güngör ‘e seçimi kazandığı gün : Osman Okumuş, Hanefi Mahçiçek yanına al onlar proje üretsin : Kahraman sen ol dediğimizde , kendini çok akıllı gördüğü gün gözümüzün önüne geldi.. Oysa Ortak akıl, başkasının aklı ile yönetme bunun kıymetini belki bugün anladı ama iş işten geçti.

Bu bağlamda : Fırat Görgel inşallah iyi bir basın danışmanı ile ortak akılı kullanarak Kahramanmaraş damgasını vurur diye bekliyorum

İnşallah 5 yıl sonra Tarih Tekerrür etmez diyorum..

Hayılı olsun diyorum

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi