Kadın Cinayeti!

Sevgili okurlarım: Adam cezaevinden çıkmış, eve gelip eşini , çocuklarını öldürmüş, bizim televizyon kanalları bu haberi öyle veriyor ki , her cezaevinden çıkana git eşini veya ailenin öldür ! Demediği kalıyor..

Gazetecilik / televizyonculuk adına : Cezaevi kapısından başlayan görüntü serüveni, film çekiyor gibi, silah alması, eve gelmesi öldürmesine kadar ayrıntılı şekilde veriliyor..

Öyle demiyorlar ama : görüntü ve haberin verilişi , cezaevinden her çıkana şunu diyor, “ git ailenin öldür”

Eski sevgili cinayeti haberi : Telefondan, sosyal Medya dan bulunan resimlerle başlıyor , yemek yedikleri yer, sonra tartışma, eski sevilinin tabancasını veya bıçağını çekerek öldürme anına kadar veriliyor, sonra büyük kahraman’a mikrofon uzatılıyor,” Pişman mısın ? Niye öldürdün ?’

Okullarda Akran Kavgası veya sosyal medya da sevgili bölüşme kavgası.. Liselerde gençler çeşitli sebeplerle birini dövüyorlar görüntü çekip sosyal medya da paylaşıyorlar, sonra bu televizyonlara haber oluyor, dayak yiyenin kesine kaldığı gibi dayak atanlar Milli Kahraman oluyor, Sanki Sütçü İmam ! Biz şiddeti nasıl önleyeceğiz..?

Son dönemde : Bana yan baktın, sevgilime laf attın, trafik de korna çaldın, yavaş gittin, yan baktın kavgası, araçlara verilen zararlar silah çekmeler ve bin bir türlü şiddet olayı, olayın mağdurunun çektiği yanına kalırken, Maganda Kahraman oluyor..

Türkiye de Kadın cinayeti veya Kadın şiddet bitirmek istiyorsak , maganda olaylarını bitirmek istiyorsak : önce yasal düzenleme ve Medya veya Sosyal Medya da haberin nasıl yayınlanacağına karar vermemiz gerekiyor..

Sosyal medya yasası olmayan ülkede bu şiddet olaylarını nasıl önleyeceğiz ?

Önce yasal düzenleme yapılması gerekiyor , sonra her mesele kendiliğinden çözülür.

İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Bekir Doğan Arşivi