Ekonomi ve Dünyamız !

Zam Zam: Ekonomi , yüksek enflasyon bize göre yüzde 49, yabancılara göre yüzde 69 enflasyon var.. zam var, Türk halkı düşük maaş ile nasıl geçiniyor ? Sorusunu soruyorlar..
2023 yılında : Yabancıların akıl erdiremediği konu ise : 7 bin 500 TL emekli maaşı ile nasıl geç inildiği ! Bunu çözemiyorlar..
2024 yılında Asgari ücret : 17002 TL en düşük emekli Maaş 11 bin TL civarında bu para ile nasıl geçinilir ? Çözülemeyen sır !..
İngiliz The Economist dergisi, 35 ülkenin ekonomik performansını inceledi. Tabi Türkiye çiftte standart uygulanarak yazıldı..
Çekirdek enflasyonun arttığı, enflasyon genişliğinin düştüğü ve borsaların yüzde 20 oranında yükseldiği bir ortamda,
Avrupa Ülkelerine göre : Türkiye rakamların tersine insanları aç değil açıkta değil mutlu bir ülke..
Ülkenin milli gelirinde yüzde 3.3 artış ve zam zam yaşam nasıl sağlanıyor..? merek ediyorlar..
2023'ü ekonomik olarak en iyi geçiren ülkeler Sıralama, Kanada, Şili, Portekiz, İspanya, Polonya olarak görülüyor. Türkiye halkın büyük bölümün memun olması ve nasıl yaşadığı ise anlaşılamıyor..
Türkiye ise 15. sırada, Estonya ile birlikte yer aldı.
Sıralamada : Avrupa'nın güçlü ekonomilerinden Almanya 27., Britanya 30. oldu.
Finlandiya ise son sırada yer alarak kendi standartlarına göre daha yavaş bir yıl geçirdi.
Türkiye'nin çekirdek enflasyonu yüzde 69,5, enflasyon genişliği ise eksi yüzde 6.7 olarak kaydedildi.
Milli gelirde yüzde 3,3'lük bir büyüme varken, istihdamda yüzde 0,1'lik bir artış gözlendi. Türkiye de bir taraf da işsizler var, işsizlerin sayısından fazla işçi arayan var bu da ekonomistlerin kafasını karıştırdı.
Türkiye'de hisse fiyatları ise yüzde 20,6 oranında arttı.
Kasaya giren para var ! Ama Zenginleşen bir halk var ! Altın satışları buna örnek gösterildi.
Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun (ITUC) 148 ülkeyi inceleyen rapora göre Türkiye, 2023 yılında da çalışanlar için en kötü 10 ülkeden birisi oldu.
Tabi bu rapor doğru ise : ben pek de inanmıyorum..
Rapora göre, 2023’te çalışanlar için en kötü 10 ülke; Bangladeş, Belarus, Ekvador, Mısır, Esvatini, Guatemala, Myanmar, Tunus, Filipinler ve Türkiye olarak kayd geçti. Oysa Mısır da Asgari ücret 100 dolar ve sosyal yardım, yemek, servis yok, Türkiye de bugün Asgari ücret 600 dolar olduğunu kabul edersek bu sıralamaya bizi nasıl sokuyorlar burada biraz düşünmek gerekiyor..Türkiye, düşük işçi maaş ile nasıl geçim sağlıyor..? diyorlar.. bizde
Bunu soruyorlar: 100 yıldır Türkiye de ki aile yapısını , film, dizi, sinama, kitap, gazete , sözde eğitim kurumları ile bozmaya çalışan batı , bu konuda başarılı olamadı.. köyde yaşayan anne ve babası şehirdeki çocuklarına yiyecek gıda maddelerini ücretsiz gönderiyor..
Batılıların çözemediği sırrımız bu !
Doğru baktığımız zaman ise : Türkiye bugün incelenen 147 ülke içinde en iyilerinden ilk 20 içinde olduğunu görüyoruz..
Batılı yayın organları bu gerçeği gizleyerek : geri kalmış ülkelerin arasına Türkiye de yazarak halkımızı karamsarlığa düşürmek için çalışıyorlar ve gençler üzerinde etkin olduğunu görüyorum..
Hayırlı cumalar
İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi