Bu kez Develer podyuma çıktı! En süslü deve "Çılgın Boran" oldu!

Bu kez Develer podyuma çıktı! En süslü deve "Çılgın Boran" oldu!
Antalya'nın Kumluca ilçesi, renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Deve güreşlerinin yanı sıra "En Süslü Deve" yarışması da düzenlendi, Cumhuriyet Meydanı bu görkemli etkinlikte devlerin cümbüşüne tanıklık etti.

Yarışmaya farklı illerden toplamda 16 göz kamaştırıcı develer katılım gösterdi. Sahipleri tarafından özenle ve renkli malzemelerle süslendi, jüri karşısında etkileyici gösteriler sergilediler.

aa-20240126-33537685-33537682-antalyada-en-suslu-deve-yarismasi-duzenlendi.jpg

Kumluca'dan katılan ve "Çılgın Boran" ismiyle anılan deve, süsleme konusunda zirvenin sahibi oldu. Bayram Özer'in bu gösterişli devesi yarışmada birinci sırada yer aldı. İkinciliği Özer Özmutlu'nun "Egemen" isimli devesi kaparken, Deveciler Derneği Başkanı Zafer Gemici'nin "Baba Tahsin" adını taşıyan devesi üçüncülüğü elde etti.

aa-20240126-33537685-33537681-antalyada-en-suslu-deve-yarismasi-duzenlendi.jpg

Dereceye giren deve sahipleri Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun elinden plaket ve hediyelerini aldı. Mutlu anlar yaşayan deve sahipleri, emeklerinin karşılığını almanın gururunu yaşadı. Birinci olan Bayram Özer ise, devesine büyük bir sevgi ile baktığını ve yarışmada birincilik kazanmanın verdiği mutlulukla duygu dolu anlar yaşadığını ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.