Elbistan OSB Genişliyor! 28 Yeni Yatırım Alanı ve 500 Kişilik İstihdam Fırsatı!

Elbistan OSB Genişliyor! 28 Yeni Yatırım Alanı ve 500 Kişilik İstihdam Fırsatı!
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bulunan organize sanayi bölgesinde gerçekleşen kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı duyuruldu.

Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, bir yazılı açıklama yaparak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan 53 milyon liralık kredi desteğiyle tamamlanan bu süreç sonunda toplamda 28 yeni yatırım alanı oluşturulduğunu bildirdi.

Ataman, açıklamasında bölgede deprem riski nedeniyle istihdam ve üretim üzerine yapılan yatırımların devam ettiğini vurguladı.

Elbistan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde 9 yeni fabrikanın kurulum çalışmaları için tahsis sürecinin başladığı bilgisini verirken, yeni fabrikaların şehrin ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor.

Kurulması planlanan bu yeni fabrikalarda yaklaşık 500 kişilik bir istihdamın yaratılmasının hedeflendiğini aktaran Elbistan Kaymakamı, inşaat çalışmalarının kısa sürede başlayacağının altını çizdi.

Ataman, "2025 yılı sonuna kadar OSB'de istihdam ve üretim kapasitemizi artırmayı hedefliyor, yatırımların ilçemizin gelişimine sağlayacağı katkıya önem veriyoruz" diyerek bu projelerin uzun vadede Elbistan'ın kalkınmasına büyük faydalar sağlayacağını belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.