Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

TÜRKOĞLU BELEDİYE BAŞKANI OSMAN OKUMUŞ BEG

Belediye başkanları ve siyasiler hakkında çok nadir yazılar yazmış birisi olarak, uzun süredir yazmayı düşündüğüm bir kişi idi sayın Osman Okumuş beg. Beg kelimesinin içini doldurduğundan dolayı kendisini hem tebrik ediyor ve hem de bu yazıyı yazmama vesile olan çalışmaları hakkında aydınlatıcı bilgiler vermek istiyorum.

Tarihi, Türkoloji ve Türk dili üzerine yazılar en çok yazdığım konuları teşkil etmiştir. Siyasiler hakkında ileri geri yazı yazmak, onları çok övmek veya onlardan intikam için kötü sözler ile yermek gibi yazılar yazmadım ve bundan sonrada yazmayı düşünmüyorum. Siyasiler veya benzer kişiler hakkında yazı yazmam için o kişinin aziz Türk milletinin değerlerine hitap eden, unuttuğumuz güzel hasletlerimizi hatırlatan ve ecdadın ruhunu aziz eden çalışmalar yapması ve gayretinin bu yönlerde olması gerekir. Sayın Osman Okumuş beg, Kahramanmaraş’ın yakın ilçelerinden Türkoğlu ilçemize belediye başkanı seçildiğinden bu güne, yaptığı güzel işler ile daima ilgimi çekmiştir. Bayındırlık hizmetleri her belediye başkanının yapması gereken işler olup onları yakın takibe alan bir çok yerli gazete ve rakip siyasiler var iken aynı minval üzre yazılar yazmanın hiçbir manası yoktur.

O bakımdan, sayın belediye başkanı değerli Türk begi, Osman begimiz, hiçbir belediyemizin aklına gelmeyen çok masraflı ve bir çok insanın göze almaya cesaret edemeyeceği türden işleri göze almıştır. Türk milletinin gönül tellerini en çok titreten, mazimizin güzel günlerinin örf adetleri, kılık ve kıyafetleri, tavır ve ilişkileri, kadın ve erkek ilişkileri, evlat ve babaları ve anaları arasındaki güzel ilişkileri, devletin ve tebaası arasında olmazsa olmaz irtibatı gösteren dizi ve filmler ve müzikler son zamanlarda itibar görmeye başlamış ise işte sayın Okumuş ve benzeri kişilerin yaptığı çalışmalar iledir.

Kuru kuruya Türk milliyetçiliği yaptığını zan edip sadece etrafını kırıp dökenler, milliyetçilik nedir, nasıl yapılır ve neticede hem kendinizi nasıl tanır ve tanıtırsınız, milliyetçilik yaptığınız halde ırkçılık ile karıştırılmaz ve etraf milletler tarafından takdir dahi edilirsinizi herkese göstermişlerdir

Dağa taşa ne mutlu Türküm diye yazıp. Türkün bir harfinden ve manasından habersiz, içi boş sözler ile sadece nefret kazananlar, Türk milletini yüceltmemiş aksine değer ve itibar kaybettirmişlerdir. Kişi kendini över ise sadece yermiş olur. Aslolan ise seni başkalarının övmesidir. Ceddimiz düşmanlarına dahi müsamaha, tevazu nedir, hak ve hukuk nedir, afv etmek ne demektir gibi ulvi değerleri bizzat kendi hayatında yaşayarak, düşmanlarına dahi eman vererek göstermiş ve terk etmek zorunda kaldığı eski yurtlarında kalmış mezarlarının üstüne kahraman düşman rahat uyu diye yazdırabilmiştir. Kim düşmanının mezarına kahraman düşman rahat uyu, sen bize emanetsin diye yazdırabilmiştir, insanlık tarihinde bir örneği daha yoktur.

Türk olmanın bütün şartlarını en iyi şekilde yerine getiren ceddimiz sayesindedir ki uluslar arası askeri bando gösterilerinde, bütün bandoları sükunet ile seyreden eski düşmanlarımızın torunları, mehteran ekibinin gösterilerinde avuçlarını patlatırcasına ve büyük bir şevk ile alkışlamakta ve kayıt altına almak için yarışmaktadırlar. Çünkü ne kadar iftira ederler ise etsinler, bizim namuslu tavrımızın hala etkilerini silebilmiş değillerdir. Yiğidi öldür fakat hakkını inkar etme sözünün en güzel örneğini işte bu gösterilerde bize verilen değerde yatıyor.

Sayın Osman Okumuş geçen sene ilkini yaptığı avasım uluslar arası Türk oyunları şenliği ile işte bu güzel gidişi hızlandıran bir etki yapmış ve Türkiyemiz de bir ihtiyaç olmaktan öte artık bir zaruret olmuş olan geçmişimizi güzel temsil etme görevini ifa edecek çalışmalar yapmıştır. Geçen yılın gösterileri bir çok kişinin haberi olmayan bir hal içinde dahi mükemmel olmuş ve geleceğinin çok parlak olacağını göstermiştir. Sayın Durmuş’un samimi olduğu ve bir defalık bu işleri yapmadığı, ikbal peşinde koşmadığı, bu seneki gösterilerden önce mühim alt yapılar inşa etmesi ile ortaya çıkmıştır. Türkoğlu ilçemiz artık Türk dünyasında bir inci olmuş ve bütün dünyada maraşımızın ismini duyuran bir marka olmuştur.

Bütün Maraşlıları ve Türk milletinin yurt içinde ve yurt dışında yaşayan her kişisini Türkoğlu ilçemize davet ediyorum. Otellerimiz ve lokantalarımız ve bütün diğer imkanlarımız ile her gelenin rahat edebileceği bir şehirdir maraşımız. Maraş ile Türkoğlu ilçemizin arası on dakikalık bir mesafede olup aynı zamanda sanayisi en gelişmiş ilçemizdir. Avasım uluslar arası Türk oyunları bu yıl daha ustaca ve güzel yapılacaktır. Velilerden çocuklarını getirmelerini, bu tür derneklere kayıt yaptırıp, unuttuğumuz okçuluk ve atlı okçuluk, gökböri, cirit gibi atlı sporlarımızın öğretilmesine sebeb olmalarını istirham ediyorum. Türkün olmazsa olmazı Güreş her oyunlarda muhakkak vardır ve Maraşımıza mahsus karakucak ve şalvar güreşimizi de seyretmek imkanınız olacaktır.

Sayın Osman Okumuş beye, Türk kültürüne hizmetleri dolayısı ile teşekkür ediyorum. Bu güzel hizmetlerinin artarak devam etmesini kendisinden istirham ediyorum. Herkesi de sayın başkana yardım etmek üzere dayanışmaya ve teşvike davet ediyorum. Ayrıca Türk dünyası müziklerinde unutulmaz hizmetleri olan değerli akademisyen irfan Gürdal begimizide teşükkürü bir borç bilirim. Kendisi Cuma günü açılıştan itibaren atalarımızın bize emanet ettiği güzel müziğimizden eserler icra edecektir. Türk müziğinin Anadolu da unutulan Türkistan’a mahsus tınısını dinleme imkanımız olacaktır. Gırtlak müziğinin Türk gençliği tarafından büyük bir sevgi ile beğenilmesi, kanlarımız ve genlerimizin bu müzik ile uyumundandır. Bize ait olup unuttuğumuz ne kadar güzel hasletlerimiz var ise onları bize hatırlatanlara sonsuz teşekkürler ediyoruz.l

Sayın Osman Okumuş begimize bir daha yaptığı bu güzel hizmetler için teşekkür eder iken devamını daha güzel ve geliştirerek yapmasını istirham ediyor, Kendisini ve ekibini Allaha emanet ediyorum. Rabbim bu gibi güzel insanlara yar ve yardımcı olsun, sayılarını arttırsın. Her şey rabbimin rızası içindir. Vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi