Teşekkürler Zuhal Hanıma!

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora , Orta Hasarlı Binaların bir daha hasar tespiti yapılarak gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret ederek, Kahramanmaraş Hatay, Adıyaman , Malatya başta olmak üzere kısaca depremden zarar gören insanların dertlerini dile getirdi.. Orta Hasarlı binaların çoğunun sağlam olduğunu söyledi.

Deprem Borsası, Güçlendirme Vurgunu boşta olmak üzere dönen dolapları anlattı mı bilemiyorum ama çok önemli konuya parmak bastığı için teşekkür ediyorum..

6 Şubat 2023 günü ve ertesinde hasar tespitinin alal acele yapılması ile sağlam binalara orta hasar verildiğini, Tasarım Gözetleme yönetmeliği ile deprem zedelerin bir defa daha soyulduğunu çok güzel dile getirdi.

Türkiye dört bir yanındaki leş kargaları 6 Şubat Deprem zedelerinin başına çökerek, güçlendirme projesi parası veya hasar tespit parası diyerek deprem zedeleri soyuyorlar.. kurulan Deprem Borsasında ise Parayı veren malını kurtarıyor.. vermeyenin sağlam binası maalesef ki yıkılıyor.. sahibimiz yok ağlıyoruz sesimizi duyan yok.. Bu bağlamda Zuhal Karakoç Dora vekile gönülden teşekkür ediyorum..

Kahramanmaraş ve 4 il için yetkili bakanlık istedik , yeter mi yetmez, Kahramanmaraş Adıyaman, Malatya, Hatay için özel kanun çıkarılarak mülkiyet sorunu çözülmesi gerekiyor..

Orta Hasarlı binalar üzerinden Deprem zedeleri soyan soygunculara bir defa dur demek gerekiyor ama bunu bugüne kadar gördüğüm kadarı ile Zuhal Karakoç Dora vekilimiz dile getirdi..

Kış geliyor, esnafın yıkık dükkanı duruyor, köylünün yıkık köy evi duruyor.. TOKİ konutları yapılıyor ama yeterli değil, özel sektörün devreye girmesi gerekiyor, Ne belediyeler, ne valilik, ne kaymakamlık kimse sorumluluk almıyor , herkes topu taca atıyor..

Bu kafa değişmez ise : Başka yerleri bilemiyorum ama Kahramanmaraş 50 yılda zor ayağa kalkar !..

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi