Teşekkürler Hayrettin Başkan!

5700 civarındaki orta hasarlı binalara yönelik yapılan eylemler, sesini duyurma, sonunda Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki , yeniden bakalım bu binaları belediye devir edelim talimatı bugün şekillenmeye başladı. Müjde ise Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör den geldi.

Orta hasarlı binaların yeniden gözden geçirilmesini istiyorduk diyen Kahramanmaraşlılar..: Büyükşehir üstlenmesine son derece mutlu oldular.  Biz binalarımızı yeniden kontrol edin diyorduk!, devletimiz daha fazlasını yaptı.. ve proje aşamasını da üstlendi diyen vatandaşlar inanılmaz bir sevinç yaşadı.. : Bakan Mehmet Özhaseki ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör teşekkür ettiler..

Akşam Aksu tv de haber ötesine canlı yayına katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü vatandaş pür dikkat dinledi..: eviniz , binanız orta hasarlı ise ilçe belediyesine bir dilekçe ile baş vurmanız yeterli, 29 Aralık 2023 gününe kadar toplanan dilekçeler bizde toplanacak, sonra biz hızla orta hasarlı binaları yeniden gözden geçireceğiz. Bina orta hasarlımı ? ağır hasarlımı, yada hasarsız mı , Güçlendirme yapılacak yer neresi, yada hasarsız , az hasarsız ise bunlara proje Büyükşehir belediyesi tarafından hazırlanarak ilçe belediyesine ruhsat verilmesi için gönderilecektir." dedi.

Başkan Hayrettin Güngör : " Belediye gidin, Üniversiteye gidin, Tasarım Gözetmenine gidin, Mühendise , Mimara , gidin söylemlerinin tümümü ortadan bugünden başlayarak kaldırıyorum.. bir dilekçe ile sizin bağlı olduğunuz ilçe belediyesine başvurmanız yeter, bizim uzman ekibimiz tüm işlemleri sizi yormadan ve cebinizden beş kuruş tıkmadan yapacak projeleri ilçe belediyesine verecektir..

Güçlendirme istemeyen sağlam binalar ise orta hasar durumu ortadan kaldırılacaktır..

Tabi : Az hasarlı veya hasarsız olan binaların orta hasarlık durumu ortadan kaldırılacak, güçlendirme yapılanların işi bitince orta hasarlı durumu ortadan kalacaktır.

Kahramanmaraş merkez ve ilçelerdeki Orta Hasarlı bina sahipleri yada yöneticilerinin ilçe belediyelerine bir dilekçe ile başvurmalarını bekliyorum," diyerek günün en önemli müjdesini verdi..

Güzel'e güzel derim, emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Kahramanmaraş Büyük bir sıkıntıdan böylece kurtuluyor.. : Başkan Hayrettin Güngör'ün bu açıklaması ile kurtulmuş oldu. Teşekkürler Başkanım.. Orta Hasarlı Bina Sakinlerine Bayram yaşattınız !..

Bu nisan ve Mayıs ayında yapıla bilse bugün Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binaların tamamı sağlama çıkardı..

Neyse : olanda hayır var , orta hasarlı bina sakinleri bulunduğunuz ilçe belediyesin hemen baş vurunuzu vakit geçirmeden yapın !.. evinizi sağlama çıkarın, Performans testi için çalışma yaptıran bina sakinleri de aynı haktan yararlanacaktır..

Şehrimize hayırlı olsun : 11 ilde bulunan orta hasarlılarda hayırlı olsun Kahramanmaraş Modeli Deprem bölgesine can suyu oldu..

iyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Bekir Doğan Arşivi