Spora Meraklı Şehrin Sporda Başarılı Halkı

Spor, insanın beden ve zihin koordinesiyle yaptığı egzersizlerdir. Ata sporu ise, geçmişten günümüze dek gelen spor dalları olarak, bir bütünlük ve anlam kazanmaktadır. Spor müsabakalarıysa, başarılı sporcuların kendilerini ispatlama yarışıdır.

Spora ve spor müsabakalarına ilgi duyan Kahramanmaraş şehrinin sporu seven ve spor alanında başarı gösteren bir halkı olduklarını ifade eden Çeçen Kültür Derneği Gençlik Kolları Başkanı Hacı Murat Demirci, şunları belirtti:

“Biz, Çeçen halkı, başta ata sporumuz güreş ve boks olmak üzere, MMA, Muay Thai ve kick boksta, başarılı bir halkız. Bunun genel nedeni de cesur ve güçlü bir yapıya sahip olmamızdan ileri gelmektedir.”

Kahramanmaraş halkının da büyük bir merakla ve coşkuyla katılım sağladığı üzere, 12 Şubat Stadyumu ve Batı Park Salonu’nda, üç ayda bir düzenli olarak, spor müsabakaları düzenlenmektedir.

“Güzel Bir Ambiyans Oluşuyor.”

Boks ve güreş müsabakalarına Kahramanmaraş halkının katılımının ve yine halk tarafından oluşturulan ortamın görünüm açısından çok güzel olduğunu gözlemleyen Çeçen Başkan, müsabakalar öncesinde, bu tür etkinliklerin kamuoyuna duyurusunu yerel gazeteler ve TV kanalları aracılığıyla yaptıklarını kaydetti.

Ki; Kahramanmaraş’taki bu müsabakalar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önderliğinde düzenlenmekte olup, Kahramanmaraş İl Gençlik Spor Müdürlüğü’nün bu müsabakalara büyük katkısı vardır.  

“Müsabakalara Yoğun Katılım Sağlıyoruz.”

Çeçen Kültür Derneği Gençlik Kolları Başkanı Hacı Murat Demirci, Kafkas Kültür Derneği’yle görüşmede bulunarak, kendilerinin de bu müsabakalara katılım sağladıklarını açıkladı.

    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Esat BEŞER Arşivi