Sesimizi Duyuramadık!

Kahramanmaraşlı Sanayici sesini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, duyuramadı.. onlardan duymak istediğimiz cevabı da alamadık.. iş bize kaldı, sanayici dostlar yaz gazeteci baba yaz diyorlar..!

1983 yılından beri Kahramanmaraş’ta yapılan tüm fabrikalar veya KOBİ atölyeleri.. bir kere daha yazalım.. nasıl yapıldığını.. çok kişi görmemiştir.. Allah Rahmet Eylesin Ali Cilve ağabeyin çok emeği var..

önce ayak yerleri çarıklar eşilir , beton dökülür, sonra direk ( Kolonlar) fabrikadan hazır olarak getirilir, dikilir vidalanır sonra kirişler hazır olarak getirilir ve üzerine vidalanır.. daha sonra üzerine seç veya sandviç panelle kapatılır.. böylece prefabrik fabrikamız hazır olur..

Dolayısı ile Bizim fabrikalarımız: Bir bütün beton bina değil, yarısı çökse bile ağır hasarlı olmaz, çöken yerin yenisini getirin vidalan , eskisini atan gider böylece fabrikamız yeni olur bitir prefabrik bir yapıya sahiptir.. kontrole gelen bunu bilemezse bir çatlak bir kırık görünce ağır hasarı verip gidiyor..

6 Şubat Depremleri ile : fabrikalarımızın tamamında nerede ise bir ayağında , kolon ve kirişinde çatlak veya kırılma oldu.. bunu gören ilgili ilgisizler : Ağır hasarlı raporu vererek gitti.

KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, bölgedeki OSB başkanları, oda ve borsa başkanları ile sanayiciler Bakan yardımcısı Oruç Baba İnan bunu onlatmaya çalıştı ama galiba anlatamadı.. çünkü bakan konuşmasında bu konuya hiç girmedi..

Ben bir gazeteci olarak : Bakan yardımcımızdan şunu bekledim: Bakana bir telefon açarak, Kahramanmaraş’taki Prefabrik fabrika binalarına ağır hasar verilmiş bu doğru değil yeniden uzmanlara inceletelim demesini bekledim..

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ‘ye durumu rapor etmesini kendi bakanı ile konuyu çözmesini bekledim ama duymak istediğimiz cevabı alamadım..

Basın kapalı bölümde gündeme geldi mi ? orasını bilemiyorum.. Bir direk için yıkılacak fabrikaya sigortanın ödeyeceği para ile yenisini asla yapmak mümkün değil..

Bu kafa ile biz Kahramanmaraş’ı elli yılda yağa kaldıramayız, Bakanlarla yabancı dili konuşuyor ve anlaşamıyoruz.. bizim Türkçemiz onlara derdimizi anlatmaya yetmiyor..

Diyelim bir fabrikanın kolon ve kirişlerinde kırık var ! olabilir , mesele değil kırılan sökülür yerine yenisi getirilerek vidalanır biter gider ama görülen şu ki ; Performansı , proje idi fabrika sahipleri de Deprem Borsası üyelerine soyulmak üzere hazırlanmış olarak görülüyor.. konutlardan sonra fabrika sahipleri de deprem borsası üyeleri tarafından soyuluyor..

Ağır hasarlı denilen, orta hasarlı denilen ev sahipleri göz göre göre soyulurken, buna fabrika sahiplerininse dahil olduğunu şahit oldum, nerede bu şehrin sahibi !.. demekten kendimi alamıyorum yazık gelen bize vuruyor giden vuruyor, vur değneği abalıya diyorum.. Maalesef ki sesimizi duyuramadık dostlar !..

İyİ Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi