Reis Haklı Çıktı!

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en az üç çocuk diyor ya evet doğru söylüyor Reis haklı dostlar.. en az 4 çocuğumuz olmalı..

Türkiye genç nüfus oranı geriye gidiyor.. Gözümüz Suriyelileri görüyor ne kadar çok çocukları var diye.. konuşuyoruz..

Oysa Alanya da kaldığım otel de kalanların yüzde 90 Rus ve her bir ailenin en az 4 çocuğu var.. Rusya çocuk sayısını artırmaya çalışıyor..

Rusya Devlet İstatistik Servisi Rosstat, Rusya nüfusunun yaş ortalamasını açıkladı. 2009 yılında Ülkede ortalama yaş 40,02 olarak belirlendi. Bugün yüzde 42,3 çıkmış.. genç nüfus artıyor..

Çocuk nüfus oranının en yüksek olduğu ülke Orta Afrika Cumhuriyeti oldu görüyoruz..

Birleşmiş Milletler dünya nüfus tahminlerine göre ülkelerin toplam nüfusları içindeki 0-17 yaş grubu çocuk nüfus oranları incelendiğinde, 2022 yılında en yüksek çocuk nüfus oranına sahip olan ülke, %55,8 ile Orta Afrika Cumhuriyeti oldu. Bu ülkeyi %55,6 ile Nijer ve %54,3 ile Çad izledi. Çocuk nüfus oranının en düşük olduğu ülke, %14,2 ile Kore Cumhuriyeti oldu. Bu ülkeyi %14,3 ile Japonya ve Singapur, %15,3 ile İtalya ve Monako izledi.

Çocuk nüfus oranı dünya ortalaması, 2022 yılında %30,0 oldu. Türkiye’deki çocuk nüfus oranının %26,5 ile dünya çocuk nüfus ortalamasının altında kaldığı görüldü.

Nüfus uzmanları, Rusya’da doğum oranlarının düşük seyretmesi nedeniyle yaş ortalamasının önümüzdeki yıllarda daha da artacağı bu sebeple çocuk sayısını artırmak gerektiğini söylüyorlar..

Türkiye de ise Herkes : En az üç çocuk yapmalı ki genç nüfusumuz arta bilsin..

Sayın Cumhurbaşkanı doğru söylüyor, Genç çalışkan nüfusa ülkemizin ihtiyacı var , genç evliler hemen çocuk yapmalı.. Deprem de kaybettiğimiz çocukları hesaba katarsak daha çok çalışmalıyız..

Hayırlı cumalar diliyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi