Mesele Memleket Meselesi, Helete'nin Kahramanları ve ilk çanta !

Bugün Kahramanmaraşlılar dünyanın bir çok yerinde var, özellikle Almanya da çok daha fazla var..

İngiltere - Londra ve Fransa da var, Pazarcıklılar ise İngiltere de çok fazla sayıda vatandaşımız var..

Buradan şuraya gelmek istiyorum: Almanya'nın Frankfurt Şehrinde yaşayan 4500 civarındaki Helete'lilerin içinden çıkan 170 civarında Kahraman Heleteli  kurmuş olduğu Helete Gençlik ve Spor Derneği ve güzel insan (Çünkü Kaynanam Hasan ve Fatma Barak'ın kızı ) Başkanımız Bilal Barak, Okullara çanta ve kırtasiye dağıtacağız diyerek bizi Helete'ye davet etti.

Hısımım olunca, koşarak gittim: Boşta gitmedim .

Gazeteci dostlar: Halil Hınaz, İsmail Koyuncu, Bilal Evran ile sabah yola çıktık.. ilk durağımız Adıyaman Gölbaşı ilçesi oldu.. Burada 6 ayrı okulda çanta dağıtım vardı.. Cumhuriyet İlk okulunda yapılan çanta dağıtım törenine katıldı..

Cumhuriyet İlk okulunu bulduğumuzda bizleri okul müdürü ve Helete'li Kahramanlar Başkan  Bilal Barak, 2. Başkan Ahmet Türktorun Yönetim kurulu üyeleri: Hayri Barak , Remziye Apandağ, Feride Öztaş, Orhan Saygaz, Ayşe Barak- Gönüllü Ali Öztaş ve Mehmet Barak karşıladı..

Öğretmenler toplantı odasında çay ikramı dan sonra sınflarda çanta dağıtımına katıldık ve çocukların sevincini birlikte yaşadık.. minik yavrularımızın mutlulukları görmeye değerdi..

Memleket Meselesi Denilen olay bu !

Asrın Felaketi 6 Şubat Depram sonrası gelerek 25 bin Euro nakit para yardımı dağıtımı yapan Helete Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Bilal Barak ve ekibi bugün ilk okul 1. sınıfa başlayan miniklere ilk çantanız bizden kampanyası ile çanta ve kırtasiye dağıtımı yapması bir ayrı farkındalık oluşturdu..

Almanya da sadece Helete'liler yok, Kahramanmaraş Merkez , Pazarcık, Elbistan ve ilimizin dört bir yanında insanımız var.. İngiltere de, Fransa da da daha çok Maraşlı var , önemli olan Heleteli Kahramanlar gibi , bu memleket bizim diyerek duyarlı olmaktır.. Memlekete sahip çıkmaktır.. Memlekete sahip çıkarsak kısa sürede ayağa kalkmamızı sağlayacaktır..

Bu asrın felaketini anlamak ve ona göre yol haritası çizmemiz gerekiyor ki : Heleteli Kahramanlar gibi işin bir ucundan herkesin tutması gerekiyor..

Haydin Kahramanmaraşlılar, yurt dışında yaşayan Kahramanmaraşlılar şehrinize sahip çıkın Helete'li Kahramanları kendinize örnek alın ..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi