Bekir Doğan
KGK Ailesine Teşekkürler
Gazeteci Gülay Doğan ile birlikte önce Alanya’ya geldik. KGK ailesiyle bir araya geldikten sonra bugün ise Antalya’da doktorların yanındayız ve torunumuzla neşeli günler geçirmeye çalışıyoruz.
KGK ailesini gerçekten çok özlemişiz. Birlik ve beraberlik içinde güzel bir buluşma yaptık, hasret giderdik. Toplantıda takım elbise, kıyafet düzeni ve uygun ayakkabılarıyla gala yemeğine katılanları gören Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “Sayın Genel Başkan Mehmet Ali Dim’e teşekkür ediyorum. Bu kadar saygın beyefendi gazeteciyi bir araya toplaması beni çok etkiledi,” dedi.
Gala yemeğinde siyah veya lacivert takım elbise tercih edilmişti. Herkes aynı şıklığa sahipti. Yurt dışından gelen misafir gazeteciler bu nezaket tablosundan oldukça etkilendi.
Toplantıya 41 ülkeden ve Türkiye’nin tüm illerinden gazeteciler katıldı. Hesaplamalara göre sayı 310’du; ülke ve katılımcı sayısının artması Alanya için önemli bir tanıtım, deprem bölgesi için ise değerli bir gözlem imkânı sundu. Protokol ile birlikte yaklaşık 600 kişinin bir araya geldiği gecede birçok dostumuzla sohbet etme fırsatı bulduk.
Yabancı gazeteciler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman öncülüğünde 6 Şubat 2023 depremlerinden sonra yapılan çalışmaları yerinde gördüler. Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya ziyaretlerinin ardından Alanya’da tekrar buluştuk. İngiltere’nin başkenti Londra’da gazetecilik yapan değerli dostum Alpaslan Güven, yakında bir veya birkaç uçak dolusu meslektaşıyla deprem bölgesini görmeye geleceklerini söyledi.
KGK’nın Alanya’da düzenlediği 5. Basın Buluşması için konaklama, transfer, ziyaret noktaları ve sohbet ortamları aylar öncesinden planlanmıştı. Gerçekten kusursuz bir organizasyondu. Gazipaşa ve Antalya havalimanlarından yapılan transferler, şehirlerarası terminalden alıp yine doğru zamanda geri bırakma düzeni, ulaşım organizasyonunun ne kadar titizlikle yapıldığını ortaya koyuyordu.
Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Sayın Mehmet Ali Dim’e, KGK yönetim kuruluna, Yerel Medya, Yaygın Medya ve Dış Medya Meclis başkanlarına, KGK ailesine ve özellikle dört gün boyunca hiç uyumadan bizleri ağırlayan Meryem ablamıza yürekten teşekkür ediyorum.
Küresel Gazeteciler Konseyi; 81 ilde il temsilciliği, 88 ülkede ülke temsilcileri ve üyeleriyle Türkiye’nin dışa açılan penceresidir.
Alanya’daki organizasyon mükemmeldi. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim. KGK il ve ülke temsilcisi dostlara da toplantıya katılımları için şükranlarımı sunuyorum. Uzun zaman sonra hasret giderdik. İyi ki varsınız.
Hayırlı günler diliyorum.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.