Issız Bir Köşede Ağaçlayan Birini Gördüm !

Bugün Pazar: Güzellikler için dua edeceğim..
Cumartesini pazara bağlayan gece : Yağmur yağmaya başladı, sabah namazdan sonra şehri gezdim.. köydeki Ökkeş emimin çadır yağmurdan su aldı, konteyner alttan su çıktı. çaresizlik özüne kor gibi düşen deprem zede çaresiz Ne diyelim kaderim, bir deprem zede gördüm, Issız bir köşede , içini çeken Zavallı ah çekip hıçkırıyordu, bunu gören var mı ? hangi yürek bu acıya dayanacak !.. deprem zede kullarının günahlarını af eyle yarab !..
Bir iki adım attım, yaklaştım sordum, sordum , sustu , ben sordum o sustu, sonunda buna da şükür diyerek: Manalı bakışları ile derdini göz yaşları arasında mırıldandı.. belli ona da bize de bir vuran var.. 6 Şubat Asrın felaketi, ile oturduğu evi , ekmek yediği işi gitmiş : Ona da benim gibi kötü vurmuşlar, ağlamak sadece yürek yangınına iyi geldiğini gördüm.. gözlerim doldu.. birlikte ağladık deprem zede kullarının af eyle yarab
6 Şubat 2023 saat 04 17 uykuda yakaladık kimimiz 10 saniye içinde ruhumuzu teslim etti.. kimimiz enkazdan 10 gün sonra çıktık, ölen kurtuldu.. ya biz ! Yanıpta sönmeyen bir ateş oldum, o günlerce yanan iş yerlerinde yanarak ölenler gibi.. halen yanıyorum, bizde bu dünyada yanmaya devam ediyoruz bizlerin günahlarını da af eyle yarab..
Günler , aylar, yıllar bizi samursak gibi ezmeye başladı.. limon gibi suyumuzu sıkmaya başladı.. yürek yangınımız dağlara yükseldi.. Bizi söndürecek su yok mu ? Yarab.. kime ne söylesek olmuyor, fakirini halini kimse sormuyor, bu fakir kullarının günahlarını da af eyle yarab..
Hasarsız binalara : orta hasar verip giden, sağlam binalara ağır hasar veren , Şehri yıkmak için çalışanlar.. söylenecek tek söz : Maraş düşmanı Zalimlerin ateşini yangınını, közün üzerine düşen yağmur tanecikleri gözü yaşlı deprem mahkum olmuşum, içimde isyan var Zalimlerin zulmünden kurtar bizi, deprem zede mahkumlarına af yok mu ? Yarab
Evimiz, dükkanımız, oğlumuz, kızımız, torunlarımız, yavrularımız, ve dahi hayvanlarımız 6 Şubat sabahı can verdi.. Sevdamız Maraş’tı Niceleri böyle sevip başka şehirlere gitmişler yüreklerinde yangın ateşi düşen, Sevenler depremi yakın olan İstanbul’u buldular.. yürek yangını ile ne yaptıklarını bilmiyorlar, Maraş Sevdiysek kalbimiz var diye sevdik, Deprem zedeler Maraş sevdalılarına af eyle yarab ..
Kalıcı Deprem konutları, şehirden kaçıp gidenleri geri getir mi ? bizde ki yürek yangını söner mi ? Bu şehir yeni bir ruhla ayağa kalkar mı , cezaevinde suçsuz yere yatanlar bir gün çıkar mı , Sayın Valimiz Mükerrem Ünlüer çalışması ile sağlam binalarımız kurtulur mu ? bunu da bilemiyorum ama cümle alemi fa eyle yarab..
Kış geliyor : hava soğudu, kalıcı konutların kapısı takılmaya başladı bir an önce deprem zedelerin taşınmasını nasip eyle yarab..
Gözlerim görüyor yazarsak çok sevilmiyoruz, susarsak sevilmiyoruz , ortada kaldık ne diyelim bizlere de yardım eyle yarab..
İyi günler
Güzel Bir Pazar geçirmenizi dilerim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi