Abdullah  Şanlıdağ

Abdullah Şanlıdağ

İsrail'i boykot nasıl olmalı?

İsrail menşeli ürünleri boykot etmek İsrail'e çok büyük zarar vermez. Ve o ürünlerin listesini öğrenebileceğimiz adresler Facebook,Twetter, Instagram gibi sosyal medya hesapları olamaz.

 Elbette İsrail menşeli ürünleri boykot etmek de bir eylemdir. Fakat İsrail'i lojistik, ekonomik,ticari, teknolojik olarak besleyen,destekleyen ve koruyan o kadar ülke ve firma var ki, bunların isimlerini öğrenmemiz gerekiyor.

Maraş depremlerini en iyi tahlil eden, şehrin imar planlarını kimlerin yaptığını ve bu işin asıl sorumlularının kimler olduğunu derceyleyen, Yıldıray Oğur oldu.

Seher Hocanın müteahhit oğlu neden katil oldu? Makalesi harikaydı. Şimdi de İsrail malları nasıl boykot edilmeli sualine yönelik güzel bir araştırma yazısı yayınladı.

İsrail, sadece İsrail'den ibaret değil. Siyonist devlete o kadar destek veren ülke var ki, bu firmaların bir kısmı Türkiye’de dev projelerin ortakları.

Yazımızın devamında Oğur'un araştırmasına yer verelim:

RE/MAX

ABD merkezli gayrimenkul şirketi RE/MAX, Filistin toprakları üzerine inşa edilen yasadışı İsrail yerleşimlerindeki mülkleri pazarlıyor ve satıyor. İsrail’in Batı Şeria’yı sömürgeleştirmesine olanak sağlıyor.”

Siemens

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden olan Almanya merkezli Siemens; Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail’in elektrik şebekelerinin deniz altından geçirilecek kablolarla birbirine bağlanmasını öngören EuroAsia Interconnector projesinin inşasını üstlendi.

Plana göre İsrail ve Avrupa Birliği, işgal edilen Filistin topraklarında ve yasadışı yerleşim yerlerinde fosil yakıtlardan elektrik üretimi yapacak.

Puma

Almanya merkezli spor malzemeleri üreticisi Puma, İsrail’in Filistin topraklarında kurduğu yasadışı yerleşimlerdeki takımları yöneten İsrail Futbol Federasyonu’na sponsorluk yapıyor.

Carrefour

Fransa merkezli uluslararası süpermarketler zinciri Carrefour, İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği savaş suçlarına karışıyor. Gazze Şeridi’ne saldıran İsrail askerlerine kişisel hediye paketleri gönderiyor.

Ayrıca 2022’de, her ikisi de Filistin halkına karşı ağır ihlallerde bulunan İsrailli Electra Consumer Products şirketi ve yan kuruluşu Yenot Bitan ile bir ortaklık kurdu.

AXA

Fransa merkezli çokuluslu sigorta şirketi AXA, güncel olarak iki İsrail bankasında (Bank Leumi ve Israel Discount Bank) hisselere sahip. Bu bankalar İsrail’in Filistin’deki yasadışı yerleşim yerlerinde faaliyet gösteriyor.

Hewlett Packard Inc (HP)

ABD merkezli bilişim teknolojileri üreticisi olan HP, İsrail’in Filistin halkını gözetim altında tutmasını sağlayan sistemleri üretiyor. İsrail ordusuna bilgisayar donanımı sağlıyor.

SodaStream

İsrail merkezli imalat şirketi SodaStream, Necef’teki İsrail vatandaşı Arapları yerinden etme politikasının aktif bir suç ortağı ve Filistinli işçilere karşı uzun bir ırk ayrımcılığı geçmişine sahip.

Ahava

İsrail merkezli kozmetik üreticisi Ahava’nın üretim tesisi, ziyaretçi merkezi ve ana mağazası Batı Şeria’daki Mitzpe Shalem yerleşim biriminde bulunuyor. Şirket Avrupa’ya ithal ettiği cilt bakım ürünlerini İsrail menşeiyle etiketliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Şanlıdağ Arşivi