Hava Alanı Kavşağı

Kahramanmaraş Gaziantep yolu , hava alanı kavşağı bir süreden beri takip ediyorum, trafik kilitlendiği bir nokta olarak Kahramanmaraş'ta karşımıza çıkıyor..

Dün sabah gazeteci dostlarla : MADO toplantıya gidiyoruz.. Hava Alanı Kavşağındaki ışıkları 4 defa bekleyerek  zor bela geçtik.. inanılmaz bir trafik yükü var..!

Necip Fazıl Şehir Hastanesine gideni düşünün, uçağa yetişecek olanı düşünürsek bu hava alanı kavşağının acilen yer altına alınması gerektiğine inanıyorum..

Hava Alanı büyük gövdeli uçakların inmesi için : Mâniaların ortadan kalkması gerekiyor, birinci olarak Gaziantep yolu olup, Pistin 500 metresini  doğudan inen uçaklar bugün kullanamıyor..

Sebebi : Gaziantep yolu ve yoldaki araç trafiği sebebi ile uçaklar pistin baştan 500 metresini kullanamayarak , pist sonunda ise sert firen yapıyorlar.. Uçaklar Batı yönünden indiğinde bu sorun olmuyor ama rüzgar ve görüş sebebi ile çoğu zaman ise doğu dan Gaziantep yolunun üzerinden iniyorlar..

Tevfik Kadıoğlu kavşağını 90 günde yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör , buraya da sanıyorum 120 günde yapacağına inanıyorum.

Karayolları genel müdürlüğü , Kahramanmaraş Gaziantep karayolu , hava alanı kavşağını yer altına alma projesini parasını Başkan Hayrettin Güngör versin kısa zamanda bu işi yapar ve bitirip hizmette sunar....

Bir söz var ya : Senin derdin üzüm yemek mi ? , yoksa Bağcıyı dövmek mi ? , bizim derdimiz üzüm yemek, Karayolları mı yapar, başka birine mi yaptırırlar bizi çok ilgilendirmez ama acilen yapılması gerekiyor..

Kahramanmaraş'tan Gaziantep yönüne km. kuyruk oluşuyor, Gaziantep den Kahramanmaraş gelenlerde km. kuyruk oluşturduğu gibi, Sanayi bölgesinden gelip hava alanına gidecek olanlarda uzun kuyruklar oluşturuyorlar..

Son sözüm : Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör, Milletvekillerimiz, siyasilerimiz sabah saat 07 30 da MADO evinin balkonunda bir çay içip bu trafik üzerine konuşmalarında ve gözleri ile görmelerinde fayda var.. görmeden karar vermek doğru değil.

Karayolları, DHMİ , Belediyemiz el ele vererek bu sorunu acil çözmeleri gerekiyor.. Bu sebeple trafik akışını da gözleri ile görmeleri gerektiğine inanıyorum.. bizim derdimiz üzüm yemek..!

Bizden söylemesi.. Hava Alanı Kavşağı yer altına alınması ile Kahramanmaraş Hava Alanı Pisti uzamış olacak dolayısı ile kısa sürede olsa artık büyük gövdeli uçaklar rahat iniş kalkış yapa bilecek hale gelecektir.. Böylece yeni dönemde yurt dışı uçak seferi de rahat kona bilir.

İyi Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi