Göksun ve Başkan !

Havası, suyu , yaylası ile Kahramanmaraş'ın güzel ilçelerinden biri olan Göksun dayım ..
Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın dinliyorum..
Gözümüzün önüne ilk olarak : 6 Şubat 2023 depremlerinden binası yıkılmayan tek ilçemiz Andırın ve ilk depremde Göksun ilçemizdi.. ne var ki 13 34 de ki Elbistan merkezli deprem de Göksun da da binalar yıkıldı ve 170 kişi şehir oldu.. Her iki depremde de Andırın Allah korudu..
04 17 de Kahramanmaraş'ın Yardımına Koşan Göksun ilçemiz bilemezdi ki saat 13 34 de Elbistan Depremi ile yıkılacağını..
Elbistan Depremi : Büyük ve Küçük Baş olmak üzere 5 bin yakın hayvan yıkılan ahırların altında can verdi. Maraş'ın et deposu ve haftanın 5 günü canlı hayvan borsasının yapıldığı Göksun büyük ekonomik kayıplara uğradı..
Depremin ilk saatinden başlayarak Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın , sahada ve vatandaşın yanında yer alarak canla başla gecesini gündüzüne katarak eksi 27 derecede çalıştı..
Kahramanmaraş'ta ilk cadırları söken Başkan Hüseyin Coşkun Aydın oldu.. evi yıkılan vatandaşları Konteyner alarak çadır hayatına son verdi.
5 yıllık süre içinde : Başkan Aydın , Kahramanmaraş Merkez de dahi olmayan : Göksun bir Kültür Merkezi kazandıran Başkan Aydın: " Açılışını yakında yapacağız ama şu anda hizmet veriyoruz, resmi açılışına bakan bekliyorum,! " diyor..
Kültür Merkezinin inşaat iken gezmiştik, son halini gazeteci Mehmet Taş, Başkan Hüseyin Coşkun Aydın ile gezdik : çok güzel olmuş Göksun halkına hayırlı olsun diyorum.. Bu salonun yanına en az iki de 5 kişilik turistlik otel yakışır diyorum..
Başkanımızla gezerekken yapılan hizmetleri anlattı: Rutin belediye hizmetleri yanında : Belediye Hizmet Binası, Kapalı Semt Pazarı, Güneş Enerji Santralı, Tekstil Atölyesi, Çöp toplama alanı rehabilitasyon merkezi, Dere Islahı , Törbüzek kaptajı yenileme ve içme suyu ishale hattı. Tepebaşı sosyal tesisleri ve taziye evi, Fındıklı Konak sosyal tesisleri, Ericek sosyal tesis, Ömer Doğanay taziye evi, Tombak Taziye evi, Çamere Taziye evi ve lojmanları, Kanal Göksun yürüyüş yolu, Güney Çevre yolu, toplu konut, Arslan bey millet konağı , Celal Erzurum Millet Meydanı ve Doğalgaz alt yapı çalışması sonrası yolların bakım ve asfalt yapımı.. ile Göksun Depremin yaralarını hızla sarmaya çalışan ilçemiz..
Hüseyin Coşkun Aydın: Bunları yaptım.. ama bitmedi daha yapacak çok işim var, Allah nasip eder, görev bize yeniden verilirse yen projelerimle ki : Ankara'ya yük olan belediye değil, Yük Alan Belediye olarak yeni projemle devam edeceğim..
GES den para kazanmaya başladık.. bir GES ve Bir HES projemiz var kısa zamanda onu hayata geçirerek para kazanmaya başlayacağım diyerek heyecanla yeni projelerini anlattı.
Başkan Hüseyin Coşkun Aydın: Ankara 'dan gelen rutin hizmetleri ve personel maaşını çıkarırsa yeter , ben kaynak bulur , para kazanmasını bilirim diyor. nede olsa 38 yıllık devlet ve yatırım tercübesi var..
Bugünlük bu kadar
İyi Pazarlar diliyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi