Gerçek dost nasıl anlaşılır?

Arkadaşlar, hayatın tadı tuzudur. Arkadaşlarla geçirilen zamanlar, biriktirilen anılar çok değerlidir. Peki, gerçek dost ne anlama gelir, gerçek dostu nasıl anlarsınız? Sizler için, tüm bu sorulara cevap olacak bir yazı kaleme alıyorum:

Gerçek arkadaşlar, Senden hiç bir menfatı  yoktur.

Samimiyeti vardır, yapmacık davranmaz. Samimidir. Sinirli, kırgın, üzgün olduğu zamanlarda bile size sahte gülücükler sergilemez. neyse odur.. derdini olduğu gibi söyler..

Her koşulda size yardımcı olmaya çalışır. Meşgulken bile size destek olmanın bir yolunu bulur. çare arar, bu benim arkadaşım der varını yoğunu verir.. Gerçek Dost , Gerçek Arkadaş sayısı 3-5 geçmez elinizde bulunanın kıymetini bilin!..

Gerçek Dost: Kalbinizi kırabilecek konularla ilgili sizi uyarır ve destekler. Bunu yapmayalım, bende yaparsam beni uyar ," der, dostluğunu gösterir, hep sizin iyiliğinizi ister..

Gerçek dost, aileden biri gibidir. Siz de onun ailesiyle beraberken yabancılık çekmezsiniz. Gerçek Dost Bir Kardeştir..

Yalnızca iyi günlerde değil, kötü günlerde de sizinledir. İhtiyaç duyduğunuz her an başınızı omzuna yaslayabilirsiniz. mesele bu dostu kayıp etmeden ona sahip çıkmaktır..

Bir ağabeyimiz var ! onun bir sözü her zaman kulaklarımda çınlar: " Bu ikramı size yapmayacağım , sizi sevmiyorum : ama elimde bulunan dostlar sizlersiniz ! başka dost yok, sizi sevdiğimden değil  elimden kaçırmak için veriyorum! " haaa der..

Tabi o bizleri seviyor dostum diyor : ama orda mesaj veriyor.. geniş konu.. bir başka zaman yazarım..

Dost acı söyler diye de bir söz vardır. Yanlış bulduğu konuları söylemekten çekinmez. yüzünüze güler , arkanızdan kuyu kazarsa o dost değildir.. Acı da olsa dost bildiği doğruyu söyler..

Dost: Sizinle vakit geçirmekten keyif alır. Sizinle olmaktan sıkılmıyorsa o gerçek bir arkadaştır. sizin yüzünüze gülüyor , sonra bir defa aramıyorsa o iyi bir dost değildir. varlıkta  , yoklukta her şeyi ile yanınızda olur..

Gülünç duruma düştüğünüz anlarda, tüm dikkatleri üzerine çekmekten çekinmez. Siz zor durumlardan çeker alır.

Yanında ağlamaktan çekinmezsiniz. Aynı şey onun için de geçerlidir. Acı tatlı gününüzde birlikte ağlar , birlikte gülersiniz.. o gerçek bir dosttur..

Sahip olduklarınızı kıskanmaz. daha çok bir şey olmanız için çalışır size yol gösterir.. sizin daha çok mal sahibi olmanızı ister bunun içinde elinden geleni yapar..

Dertlerinizi dinlemekten sıkılmaz. Sıkıntılı olduğunuz anlarda sizi hiç bıkmadan dinleyebilir. Böyle bir Kardeş , bir dost bulduğun zaman ona sıkı sıkı sarıl sakın onu ihmal etme..!

Mutlu anlarını sizinle paylaşmaktan korkmaz. Hatta, ilk paylaştığı kişi siz olursunuz. üzüntüsünde ilk sizinle paylaşır..

Bir kavga veya tartışmada hiç düşünmeden sizin yanınızda yer alır. Her zaman sizi savunur. Tuz , ekmek hatırını sayar..

Böyle bir dosta sahipseniz, onunla geçirdiğiniz zamanların keyfini çıkarın ve ne kadar şanslı olduğunuzu unutmayın.

Kardeşler : Dost bulmak çok zor , var olanın kıymetini bilin, İnsan dünya menfaatti olmadan birini Allah için sever, dost edinirse çok mutlu olur keyif alır.. Güzel dostlarla keyifli günler geçirmenizi dilerim.

Hayırlı Günler

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Doğan Arşivi